LibertatiiÎn numerele trecute ale ziarului nostru vă prezentam drama prin care trec locuitorii de pe strada Libertăţii, de la introducerea reţelei de canalizare. Ploile le transformă viaţa în calvar, apa intrând în curţi şi case, canalizarea menajeră refulează, iar autoriăţile locale nu iau nicio măsură.
Marţi, ploaia a făcut din nou ravagii pe stradă, motiv pentru care locatarii au făcut mai multe poze petru a le trimite presei şi celor de la Primărie, doar-doar se va îndura cineva de ei. „Strada a fost plină de apă. A plouat tare vreo 15 minute, iar eu a trebuit să scot apa din curte, cu o pompă, vreo 30 de minute. Am două pompe mari, una de 700 de waţi, iar alta de 400 de waţi. Luna trecută a trebuit să plătesc 500 de lei curentul, probabil ca tot aşa voi avea de plătit şi luna aceasta. Pompele aproape că nu au mai făcut faţă, aşa că mă gândesc să îmi cumpăr o pompă pe motorină, care costă câteva zeci de milioane”, povesteşte Nicolae Orban. Acesta susţine că au fost zone în care nivelul apei a ajuns la 25 de centimetri, iar strada a devenit impracticabilă. „Cum a refulat şi canalizarea menajeră, vă daţi seama ce putoare a fost. Cu toate acestea, cei de la Primărie, cu excepţia domnului Ţiţirigă, care trimite pompierii ori de câte ori avem nevoie, nu ne ajută cu nimic. Am scos casa la vânzare, dar nu o cumpără nimeni. La noi e o zonă scumpă, am lăsat-o cu 40.000 de euro, cu 50% mai puţin decât costă o casă de pe stradă, dar degeaba. La Primărie, nimeni nu ne bagă în seamă. Am făcut nişte poze, pe care le voi trimite şi pe adresa Primăriei, poate aşa vor vedea că nu este de glumit”, a mai spus bărbatul. Orban povesteşte că după introducerea canalizării a fost nevoit să îşi părăsească locul de muncă, pentru că trebuie să fie acasă să dea drumul la pompe de fiecare dată când plouă.
Acum o lună, Corina Drăghici, purtătoarea de cuvânt a Primăriei promitea că autorităţile vor încerca să rezolve problema, susţinând că primul pas constă în depistarea arădenilor care s-au racordat cu pluvialul în canalizarea menajeră. Rezultatele se lasă însă aşteptate. „Marţi a plouat foarte mult într-un interval scurt de timp. Au existat probleme şi în alte părţi ale oraşului, pentru că în astfel de cazuri se poate întâmpla ca orice sistem din lume să refuleze”, a declarat Corina Drăghici, referindu-se şi la pasajele şi drumurile din municipiu care au fost marţi sub ape.

Recomandările redacției