Ca și UTA, CS Ineu a folosit mai mereu un junior în centrul li­niei mediane. La începutul sezonului au fost Crișan și Tomuț, însă cei doi au plătit tribut abaterilor disciplinare și au fost lăsați în afara lotului. Apoi, Cristian Sculici a apelat Dan Clej, care a avut evoluții constant bune și nu a mai ieșit din echipă.
La Ișalnița, contra Filiașului, fotbalistul de 16 ani a marcat și primul său gol în Liga a III-a, dând dovadă de mare stăpânire de sine cu execuție plasată din careu. „Am luat o acțiune pe cont propriu, am intrat în clinci cu doi adversari, mingea a rămas la mine și am trimis-o cu latul pe lângă portar. Păcat că reușita mea nu a contat la final, după aspectul jocului meritam mă­car un rezultat de egalitate. Am crezut până la ultimul fluier, am și dat gol valabil în opinia mea, dar scorul a rămas 3-2 pentru ei. E păcat că nu am luat nimic din ultimul meci al anului, dar mai trebuie să recunoaștem că la cum am început campionatul era greu de crezut că vom termina anul cu 16 puncte în clasament. După vacanță, trebuie să ne pregătim cât mai bine și să începem tare returul. Sigur putem termina acest campionat în primele 6 echipe”, spune Clej.
Fotbalistul sosit de la Crișul Chișineu-Criș mai recunoaște că nu se aștepta să devină atât de repede un component de bază al echipei. „Știam că voi debuta, dar nu credeam că vom juca atât de multe minute în Liga a III-a. Pentru asta trebuie să-i mulțumesc antrenorului și co­legilor, care mi-au dat multă încredere și mă sfătuiesc mereu. Știu că postul meu, acela de mijlocaș defensiv, e destul de pretențios și uneori simt că nu am destulă forță și experiență să-mi ajut și mai mult echipa, însă doar prin muncă și minute oficiale pot crește. Sper ca la primăvară să am evoluții și mai bune dacă se va mai conta pe mine. Știu că ar mai putea veni un fotbalist pe postul meu, dar nu mi-e frică de concurență”, a adăugat tânărul mijlocaș.
Cu golul său de la Caransebeș, Amir Jorza a devenit cel mai tânăr marcator din istoria „Bătrânei Doamne”. Daniel Clej e cu aproape două luni mai mare decât jucătorul UTA-ei și, la rândul său, are tot viitorul în față. „L-am văzut pe Amir jucând, are calități, poate într-o zi vom juca împreună. El e tipul de mijlocaș mai ofensiv, eu ceva mai defensiv, dacă suntem sănătoși cred ambii putem ajunge departe”, a încheiat Daniel Clej.

Recomandările redacției