Cu cele trei puncte cucerite sâmbătă dimineață, la Uricani, cu Știința Miroslava, UTA a făcut un pas mare, probabil decisiv pentru îndeplinirea obiectivului impus pentru partea secundă a stagiunii. La cota 41 de puncte (aici luându-le în calcul și pe cele care vor veni la „masa verde” cu ASU Poli), arădenii sunt ca și salvați de la retrogradare.
Pentru unul dintre utiști, partida din weekendul precedent are o însemnătate dublă. Pe lângă bucuria victoriei, David Popa a simțit și bucuria golului după mai bine de 8 luni de zile în meciuri oficiale. „Marcasem cu Leeds United pe la începutul stagiunii trecute într-un meci pe care echipa mea, Bir­mingham l-a câștigat cu 1-0 în campionatul de tineret al Angliei. Vă dați seama cât de mult mi-a lipsit golul, accidentările
m-au chinuit destul de mult în această perioadă de secetă. Am avut mult ghinion, am trecut de la o accidentare la alta, inclusiv acum de când am revenit la UTA, sper ca odată cu acest gol să se termine etapa neagră din cariera mea. De acum, vreau să încep o perioadă pozitivă alături de colegi”, spune atacantul de 20 de ani.
Fiindcă nu a făcut deplasarea la Balotești, acuzând o problemă musculară după disputa cu Hermannstadt, Popa a simțit cu adevărat impactul cu fotbalul românesc, respectiv unele terenuri pe care se dispută acesta. „Cu sigu­ranță, a fost unul dintre cele mai proaste suprafețe de teren pe care am evoluat vreodată, dar faptul că ne-am adaptat cu toții și la acest condiții de joc și am reușit să câștigăm meciul spune multe despre cât de mult ne-am dorit acest succes. Sunt trei puncte mari ce ne ajută să
avansăm în clasament, să ieșim dintr-o zonă ce nu ne-a făcut cinste”, a adăugat fotbalistul din Aiud, crescut de Atletico Arad.
Deși a beneficiat de o pasă bună de la Hlistei, Popa a mai avut de lucru până deschidă scorul pentru „roș-albi” în finalul primei reprize. Tânărul „vârf” l-a driblat și pe Chindriș și apoi l-a învins pe Turiță la colțul scurt. Dar, „nouarul” arădenilor ar fi trebuit să primească și un penalty, de asta vorbind și Ionuț Popa la finalul disputei. „Am făcut pressing pe o minge lentă pasată la portar și am reușit
să-i iau fața ultimului fundaș, iar când să finalizez, adversarul
m-a tras de tricou și m-a dezechi­librat. Am și căzut, dar arbitrul nu a dat nimic. Poate nu a văzut, până la urmă tot ce contează este că faza aceea nu a schimbat destinația punctelor”, a încheiat David Popa, care a și ieșit accidentat la puține minute de la respectiva fază controversată, acuzând crampe musculare. El a fost înlocuit de bunul său prieten, Albert Stahl, care a oferit „assistul” de la golul lui Hlistei.
Vă reamintim că David Popa a plecat în Anglia, la Birmingham, la mijlocul stagiunii 2013-2014 de la UTA, care evolua în Liga 4-a la acea vreme.

Recomandările redacției