După o intervenție chirurgicală, Papa Francisc pare că se simte bine

0
92

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus cu succes unei intervenţii chirurgicale la colon, într-un spital din Roma, a transmis Vaticanul.

Suveranul Pontif „a răspuns bine” la tratamentul care a fost realizat sub anestezie generală, a precizat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni, potrivit BBC. Este prima dată de la alegerea sa, în 2013, când papa Francisc a fost internat.  Duminică, el s-a adresat miilor de vizitatori în Piaţa Sfântul Petru şi a anunţat că în luna septembrie va merge în Slovacia, după ce va oficia o slujbă la Budapesta.

Anterior, Vaticanul a spus că papa este tratat la Spitalul universitar Gemelli pentru stenoză diverticulară simptamatică a colonului, boală care implică inflamatia peretelui intestinului gros. Aceasta poate duce la reducerea colonului. Printre simptomele cauzate se numără dureri abdominale şi balonare. Operaţia a fost stabilită în urmă cu mai multe săptămâni. Vaticanul nu a oferit mai multe detalii legat de intervenţie sau despre timpul pe care papa trebuie să îl petreacă în spital. Născut în 1936, la Buenos Aires, papa Francisc şi-a pierdut o parte din plămânul drept la vârsta de 21 de ani.

El suferă şi din cauza sciaticii, iar în 2014 a fost nevoit să îşi anuleze mai multe misiuni din pricina unei probleme la stomac.

Sursa: adevarul.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.