După o oră de ploaie, arădenii își doresc să fi avut bărci: Micălaca și Cocorilor, inundate (+ galerie foto)

2
5213

Nu a trecut mult, de la ultima ploaie despre care am scris, când toată canalizarea din Micălaca, zona pasajului,  a fost înfundată. Nu a plouat mult atunci, în jur de o oră, dar a dat toată circulația peste cap.

Acum a plouat iar, mai bine de o oră, în oraș. După canicula de peste zi, ploaia a fost ,,mană cerească” pentru arădeni. Însă nu toți locuitorii orașului s-au putut bucura de răcoarea adusă de precipitațiile căzute. Pentru unii, mai ales pentru șoferii aflați în trafic, ploaia de azi, le-a transformat drumul prin oraș într-un adevărat coșmar. Așa cum ne-am obișnuit deja de câțiva ani buni, în Arad, sunt locuri unde la fiecare ploaie, străzile devin adevărate ,,canale venețiene”, doar bărcile ne lipsesc. Așadar,  zona pasajului Micălaca este din nou inundată, pentru a nuștiu câta oară. Nu se poate circula în zonă, decât foarte greu. Nici locuitorii de pe Cocorilor nu au altă soartă. Și acolo atunci când plouă se inunda toată strada. Apa depășeste acum linia de tramvai îngreunând circulația acestora. ,,Pe  lângă trusă, instinctor și triunghiuri, ar trebui să aveti barcă și vestă de salvare în masină”, spune un sofer. Un alt arădean făcând haz de situația apărută spune că în loc de trotinete ar fi mers ” skyjeeturi de inchiriat”. Așadar, la fiecare ploaie, arădenii înjură printre dinți sperând că se rezolvă ceva și cu canalizările în oraș. ,,Din păcate rămân doar postările pe facebook, că de schimbat nu se schimbă nimic. Eventual să ne luăm bărci”, spune necajit un arădean.

sursă foto: facebook

2 COMENTARII

  1. Unde-i primaru? numai iese la o tura de Arad? o sa iasa saptamana viitoare cand o fi soare afara.
    Primaru care dispare cand apar probleme, Bosu sa iesi sa faci rondu pe centura la ora15:00 si nu sambata seara la 20:00 cand numai este asa mare trafic, o scarba mai jegoasa ca tine rar am mai vazut. Sa te pui sa muncesti pentru salariul ala de primar, pana acum lai incasat degeaba tu si toata mafia din subordinea ta.

  2. Compania de Apa Arad ar trebui ca sa-si schimbe radical obiectivul. Actualmente obiectivul principal este acela (pe langa asigurarea de posturi caldute), de furnizor de bani (redevente) pentru Consiliul Judetean Arad. In mod normal, toate redeventele ar trebui reinvestite in modernizarea canalizarii separative (pluvial + menajer) al Aradului, care este total depasit, mai ales in perioada de schimbari climatice, in care aversele vor fi tot mai dese.
    PS Nu am vazut in mass-media luarile de pozitie ale specialistilor din Consiliul de Administratie sau al conducerii CAA,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.