După o vacanță forțată, elevii încep cursurile în aceeași stare de incertitudine ca acum o lună

0
353

A trecut și vacanța de primăvară și iată că, după o lună, elevii încep mâine din nou școala. Fie că vor fi în bănci, fie că vor face online, copiii vor reveni la cursuri. Cu prezență fizică, în bănci, vor începe  doar copiii de grădiniță  și cei din clasele primare. Clasele  a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor învăța online. În localitățile aflate în scenariul verde, până la unu la mie rata de incidență, elevii din clasele V-VII și IX-XI revin fizic în clase, iar cei care sunt în localități cu o rată peste unu la mie, revin la cursurile online.

Elevii din anii terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional. Începerea cursurilor se face în același haos și incertitudine. Teoretic se știe ce clase încep cursurile fizic la școală și ce elevi vor face cursuri online. Practic, depindem de rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire Covid. De asemenea nu se știe cum vor fi testați Covid copiii și ce tip de teste vor fi folosite. Concluzia este că, nici acum după o lună în care școlile au fost închise, nu știm cum se vor face  testările în școli și nici cum se va proceda în momentul în care vor apărea cazuri de infectare în rândul elevilor. Acest lucru crează confuzie și  haos în rândul elevilor, părinților dar și al cadrelor didactice.

Așadar, majoritatea elevilor încep cursurile, cu excepția elevilor din clasele terminale. De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, elevii din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.