Ca în fiecare an, cu câteva zile înainte de Crăciun, pentru copiii din comuna Bata se organizează Sebarea Pomului de Crăciun. Întreaga comunitate, împreună cu toate cadrele didactice, cu reprezentanții administrației, cu părinții copiilor și cu numeroși sponsori fac tot posibilul ca în fiecare an Moș Crăciun să aducă daruri dulci celor mai tineri cetățeni ai comunei.
În 20 decembrie, serbarea copiilor
Anul acesta serbarea Pomului de Crăciun se va ține în ziua de vineri, 20 decembrie, de la ora 10, când cei peste 220 de copii implicați în procesul de învățământ din comuna Bata îl vor întâmpina pe Moș Crăciun cu un program frumos pregătit din vreme iar acesta le va da cadouri. De darurile Moșului s-au îngrijit o organizație irlandeză, organizația THW, Primăria și numeroși sponsori locali.
Caravana tradițiilor, în 22 decembrie
Ajunsă anul acesta la cea de-a VII-a ediție, Caravana Tradițiilor de Iarnă, organizată de Centrul Cultural Județean în colaborare cu Consiliul Județean Arad, va poposi în comuna Bata, mai precis la Căminul Cultural din centrul de comună Bata, cu o zi înainte de Ajun, adică duminică, 22 decembrie.
„Spectacolul începe la ora 18 și va debuta cu Dubașii din Bata – cu un program de folclort autentic, la el participând mai apoi și: Dubașii din Săvârșin, Grupul folcloric „Bănățeni și argeleni“, ansamblurile: „Florile Mureșului“ din Vladimirescu, „Spicul“ din Olari, „Bujorul“ din Conop dar și Formația lui Florin Ionaș – Generalul, cu recunoscuții săi soliști: Claudia Ionaș, Diana Selagea, Cristi Sălăgean, Ionuț Langa. Îi invit pe toți bătanii să participe la acest spectacol deosebit unde vom ciocni și un pahar de vin fiert, în final“ – a precizat primarul Ion Micurescu.
(F.B.)

Recomandările redacției