E oficial: UTA face toate demersurile pentru locul de Liga 1 al Rapidului

0
250

În ziua în care Tribunalul București a confirmat falimentul Rapidului și în care LPF ul a invitat-o pe Acs Poli la Adunarea Generală ca și echipă clasată prima sub linie, clubul UTA anunță că se va bate pe toate fronturile pentru a avea locul ca și învinsă a barajului de menținere / promovare în primul eșalon.  Iată comunicatul clubului fanion al Aradului ce nu lasă loc de interpretări :
Clubul UTA a făcut demersurile necesare, atât la Federația Română de Fotbal cât și la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru participarea la viitorul sezon al Ligii I, în cazul în care a doua promovată din Liga a II-a, Rapid București, nu va fi admisă în competiție.
Argumentele care stau la baza demersurile noastre sunt:
1. UTA a câștigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călărași, organizat de FRF.
2. Echipa noastră a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – re­trogradare cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menținerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.
3. UTA Arad a obținut licența pentru Liga I, fără să fie sancționată cu depunctare.
4. UTA Arad nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii fe­derative.
5. UTA Arad are susținere totală din partea autorităților locale și județene, dar și a publicului arădean.
6. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiției.
7. Considerăm că sistemul actual de promovare / retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timi­șoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare.
Ne vom susține cauza la toate forurile competente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.