Băut toamna, lichidul din care se face, prin fermentare, vinul, îţi aduce sănătate. Mustul, rezultatul în urma zdrobirii stru­gurilor, conţine nu nu­mai compuşii benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe și ciorchini.
Nutriţioniştii atrag atenţia, cu precădere, asupra proprietăţilor sale antioxidante, datorită cărora mustul ameliorează circulaţia sangvină, scade riscurile de maladii cardiovasculare și de obezitate. Lichidul prețios îți reface și rezervele de minerale: potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, siliciu.
Scade hipertensiunea arterială şi riscul accidentelor vasculare
Mustul îmbunătățește circulaţia sang­vină și elasticitatea arterială. Te ajută să eviți oboseala cardiacă şi scade riscul accidentelor vasculare cerebrale. Polifenolii din compoziția sa limitează procesul de agregare a plachetelor sanguine (trombocitele, care intră în procesul coagulării sângelui) şi oxidarea colesterolului „rău“ – una din principalele cauze ale fixării acestor plachete pe pereţii arterelor.
Păstrează tinereţea celulelor
Polifenolii şi antioxidanţii din must blo­chează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceştia, în exces, sunt principalii responsabili ai îmbătrânirii ţesuturilor.
Te ajută să slăbești
Compusul din must numit resveratrol te ajută să slăbești și să-ți menții greutatea ideală, împiedicând astfel apariţia obezităţii, dăunătoare sănătăţii cardiovasculare.

Recomandările redacției