În ultimii ani, numărul spectatorilor la meciurile de baschet feminin a scăzut dramatic. Dacă în urmă cu 10, 20 sau 30 de ani, meciurile echipei orașului erau evenimente de mare sărbătoare, se stătea la cozi infernale pentru a prinde un bilet, în ultimii ani, asistența a coborât la maxim câteva sute de oameni pe meci. Lipsa performanțelor, scăderea nivelului baschetului românesc, desele schimbări de componență a lotului, lipsa din echipă a unor vedete carismatice de tipul Moni Broșovszky sau Diana Ciupe, au îndepărtat încet încet iubitorii sportului arădean de această echipă.

E timpul însă ca acum baschetul arădean să iasă din umbră. E momentul perfect pentru asta deoarece la Arad pare că se construiește din nou o echipă capabilă ca în viitorul apropiat să ne ofere din nou mari bucurii. De fapt, mugurii acestei noi primăveri au și început să apară. Faptul că echipa noastră este din nou la un singur pas de a juca marea finală a campionatului vorbește de la sine. Să câștigi nu unul ci două meciuri pe terenul unei echipe care în ultimii ani nu ți-a lăsat nicio șansă, vorbim de CSM Satu Mare, arată că la Arad se întâmplă din nou ceva important.

Clubul a reușit să atragă energii și finanțare sporită în jurul său. Calitatea lotului a crescut, jocul este unul tot mai bun iar rezultatele din acest sezon o arată. Staff-ul și jucătoarele au pus cărămizile acestei noi fundații, au ridicat construcția „la roșu“ iar acum publicul arădean este chemat să dea culoare acestei construcții. Pentru că oricât de trainică ar fi o casă, fără această culoare, ea nu inspiră și nu atrage.

Aradul este la un meci de marea finală. Poate că acest pas îl vom reuși astăzi, poate că îl vom reuși abia mâine. Însă este vital pentru fete, pentru antrenori și pentru cei din club, ca acest pas să fie făcut împreună cu fantasticul public arădean, care a demonstrat în atâtea rânduri în trecut, că atunci când jocul e pe muchie de cuțit, poate face diferența. Pentru că despre asta este vorba până la urmă, suntem provocați ca oameni ai comunității, să venim și să facem diferența.

Meciul cu numărul 3 al semifinalei Ligii Naționale Feminine de Baschet, dintre FCC Baschet UAV Arad și CSM Satu Mare începe la ora 19. Intrarea este liberă iar organizatorii promit spectatorilor cadouri, concursuri și alte surprize. Cel mai important punct de atracție va fi reprezentat însă de atmosfera pe care o putem face împreună și care ne poate face să trăim o nouă seară memorabilă. Haideți să reînvățăm drumul spre Sala Polivalentă!

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției