Săptămâna trecută, într-o după-masă, primarul Nuțu Herbei a fost plecat la Sebiș pentru a rezolva niște probleme, dar am luat legătura telefonic cu domnia sa și ne-a promis că în câteva minute ajunge la sediul primăriei, în scurt timp așa s-a și întâmplat. Dar să vedeți cu ce știre a venit domnul primar, aceea că a cumpărat pentru copiii din Moneasa 19 tablete, pentru școală, cu abonamente. Fapta primarului din Moneasa ar trebui preluată și de alți primari, așteptăm să facă și alții acest gest.

  • Sunt foarte multe probleme într-o administrație, când privești de pe margine zici că ce mare lucru face primarul, dar din păcate face foarte multe și el este ordonatorul de credit, el gospodărește comunitatea timp de 4 ani, bine sau rău. Eu cred că am făcut destul pentru cele două localități din comună, Rănușa și Moneasa, că s-ar fi putut face mai multe este altceva, întotdeauna este loc de mai bine.
  • Vă întreb, cum ați câștigat un nou mandat de primar?
  • Să știți că nu mi-a fost ușor, fiindcă nu mi-am făcut campanie, deși adversarul meu a fost contabila primăriei, care tot timpul m-a împroșcat cu noroi, spunând că nu se poate lucra cu mine în primărie. Și acum întrebarea mea este cum de a putut lucra cu mine 8 ani, dar de acum nu știu cum va mai putea lucra cu mine, vizavi de campania murdară pe care a făcut-o. Dar vă mai mărturisesc încă ceva, le-a promis fel de fel de minciuni de posturi de angajări pe mașină șoferi, în școli, post de contabil, agent agricol, secretar, aproape jumătate din personalul primăriei erau discuții că se găseau trei-patru pe un loc, dar uitați că Dumnezeu nu a vrut așa cum a vrut contracandidata mea. Este o vorbă, nu săpa groapa nimănui că nu știi cine va cădea în ea. Această doamnă a făcut circ în campanie cu oamenii lor din partid, dar cetățenii comunei știu acest fapt.
  • Dar să revenim la subiectul nostru de azi, cu ce proiecte ați câștigat primăria, mai ales că ziceți că nu v-ați făcut campanie..
  • Nici nu mai eram hotărât să mai candidez, dar nu m-au lăsat cetățenii să nu candidez, mai ales când au auzit pe cine am avut ca și contracandidat pentru a doua oară, eu nu m-aș mai putea uita către colegi, dar trebuie să ai tupeu în politică.
  • Haideți să enumerăm proiectele.
  • Da, este vorba de reabilitarea Căminului Cultural din Moneasa, vom face o sală de sport și vom schimba gazonul pe terenul de fotbal mai ales pentru echipele care vin în cantonament pe timp de iarnă. Vom executa lucrări de îndiguire a Văii Moneasa, care duce spre Vârful Izoi, toate aceste proiecte fiind realizabile prin CNI. Sunt în discuție cu Consiliul Județean Arad și prin ADI, cu comuna Dezna să deschidem platoul Tinoasa și Vârful Izoi în primul rând printr-un telescaun, să ajungă pe Vârful Tinosa și apoi drumul auto. De ce trebuie să o facem cu comuna Dezna- deoarece ei au o mare suprafață de pășune pe Vârful Izoi. Tot la Consiliul Județean am înaintat proiectul „Aventura Parc”, dar sperăm să se finanțeze anul viitor. Deviza mea este „Fapte, nu vorbe”. Le-am dat copiilor tablete, parcă nu le venea să creadă, acestea sunt cumpărate de Primărie.
  • Noi vă urăm succes în noul mandat, domnule primar și relații mai bune pe viitor.

Recomandările redacției