ebbens1După demiterea lui Ovidiu Stângă și până la numirea unui alt antrenor, CS U Craiova a rămas pe mâna lui Laurens Ebbens și Silviu Lung. Ambii au făcut parte din stafful tehnic condus de fostul mijlocaș al lui Eindhoven și era normal să asigure interimatul până va fi instalat un nou „principal”, cel mai pro­babil Petre Grigoraș.
Până una alta, olandezul Ebbens spune că nu se va abate prea mult de la filozofia de joc a lui Stângă pentru deplasarea de pe Mureș. „Sunt trist că a plecat Ovidiu, el m-a adus aici, aveam o relaţie foarte bună, este o persoană fantastică, un antrenor bun şi devenisem prieteni. Nu voi pleca însă, am de gând să-mi res­pect contractul, cu condiţia să-şi dorească această colaborare şi clubul. Voi pregăti meciul cu UTA pornind de la strategia lui Stângă, fiindcă nu putem schimba ceva în scurt timp şi vorbim de acelaşi lot de jucători. Fotbalul nu este atât de complex, este mai simplu decât credeţi. În Olanda nu contează că eşti antrenor principal, secund sau preparator fizic, toţi cunosc la fel de bine echipa şi problemele ei, aşa că nu voi avea probleme să pregătesc meciul cu UTA. Nu mă voi concentra pe adversar, ci pe echipa noastră, care are valoare şi poate să câştige”, a precizat preparatorul fizic batav, preluat de liga2.ro. „Suntem mobilizaţi să facem un meci bun la Arad, să ştergem seria neagră din ultima vreme şi să demonstrăm că merităm să fim pe primul loc.
Patronul ne-a băgat în şedinţă, şi-a exprimat nemulţumirile şi are dreptate, dar şansele nu sunt compromise, putem îndeplini obiectivul”, a completat Mihăiță Pleșan, căpitanul „alb-albaștrilor”.
La conferința de presă organizată în Bănie în ziua plecării delegației oltene spre orașul nostru a participat și Ion Geolgău. Directorul general a vorbit și el despre oportunitatea schimbărilor la nivel tehnic. „Suntem în club mai mulţi foşti fotbalişti ai Craiovei care avem şi carnete de antrenori, dar Ebben era cel mai potrivit să conducă echipa la Arad, fiindcă el şi Silvică Lung au fost în permanenţă lângă echipă şi cunosc toate pro­blemele ei. Stângă a fost adus să stea mulţi ani pe bancă, dar a venit o perioadă mai dificilă, rezultatele nu au fost cele aşteptate, iar antrenorul nu era mulţumit de jucători”, a explicat fosta glorie a „Științei”.
Dacian Varga va absenta și la Arad, cum – probabil – nici Izvoranu nu va fi forțat să revină pe gazon după o accidentare.

Recomandările redacției