dodeanCSM Arad are gânduri mari în se­zonul viitor al Superligii Naționale feminine de tenis de masă. Pauza competițională a adus mutări importante în tabăra medaliatei cu bronz din acest an. Andreea Dodean, Diana Lupu și Anita Kaloz sunt cele trei nume noi ale CSM-ului, care se alătură tripletei Bernadett Balint, Bianca Crișan și Andreea Fistyulof. Alexandra Schreiber, componentă a lotului în sezonul trecut, rămâne și ea în organigrama clubului, dar urmează să se axeze mai mult pe sectorul juvenil.
Diana Lupu are 16 ani, vine de la campioana națională Hidroconstrucția Slatina și este componentă a naționalei de junioare a României, care joacă aproape în totalitate la Arad, Balint și Crișan fiind și ele jucătoare de bază în acest lot. Cele trei „tricolore” au făcut echipă și la Europenele din Cehia de luna trecută, unde România a cucerit titlul european de junioare. La Arad vine de la Odorheiu Secuiesc și Anita Kaloz, jucătoare tânără, în vârstă de 17 ani, care întărește și echipa de junioare a clubului arădean.
O altă veste bună este revenirea Andreei Dodean, care după un periplu în Germania va juca, cel puțin o perioadă, în Superliga Națională. Sora Danei are însă și o foarte bună ofertă din străinătate, astfel că nu se știe exact cât timp va evolua pentru CSM.
„Am făcut toate aceste mutări pentru a ataca titlul național. Avem acum o echipă foarte bună, cu trei jucătoare în reprezentativa de junioare, campioane europene în acest an, dar și cu altele la fel de valoroase. Am analizat foarte bine, ne-am consultat și cu federația și am decis să nu ne înscriem în cupele europene, pentru că riscam să avem deplasări foarte lungi și cos­tisitoare, care presupuneau și cheltuieli mari. Ne concentrăm pe competițiile interne, atacăm titlul!”, ne-a declarat directorul CSM Arad, Viorel Bitang.
Fetele sunt acum în vacanță, dar se vor reuni pe 15 august, urmând ca primele antrenamente să demareze patru zile mai târziu, sub comanda antre­norului Cristian Dodean. „Echipa s-a întărit, mă bucur că le am sub co­­mandă pe trei dintre jucătoarele naționalei de junioare. Nu pot încă să mă pronunț în privința obiectivului, pentru că nu știu componența celorlaltor echipe, care s-au întărit și ele, gen Dumbrăvița sau Bistrița. Cert este că îmi doresc și vreau să cucerim o medalie, la fel ca în sezonul trecut“, spune Cristi Dodean.

Recomandările redacției