Dacă vineri dimineață, în penultima lor zi a cantonamentului de la Moneasa, „alb-roșii” au mai „vizi­tat” odată platoul dintre Dezna și Laz pentru a adăuga la „palma­res” încă 6 kilometri parcurși într-un ritm alert, după-amiază, s-a jucat fotbal. Pe covorul de zăpadă așternut pe terenul de la poalele Cetății Dezna, utiștii s-au împărțit în trei echipe de câte 9 jucători, dar, pentru că Filaret (nevralgie intercostală) și Dobrean (dureri la gleznă) au rămas la hotel, iar Copil s-a întors încă de joi la Arad cu fizioterapeutul Zsolt Nagy,  a fost nevoie și de întăriri din staff.
Zis și făcut. Roland Nagy a coordonat o echipă, ce i-a mai avut în component pe Botiș, Strătilă sau Rus, Cristi Todea a făcut perece la mijloc cu Chindriș, iar Cristi Păcurar l-a luat lângă el pe directorul sportiv, Claudiu Drăgan. Arbitrat de Sebastian Huțan, „turneul de rămas bun Moneasa 2016” a fost câștigat de trupa antrenorului principal. „Dulăul” și „Iedul” au fost nevoiți să se mulțumească cu pozițiile doi, respectiv trei, primind și obișnuitele tachinări din partea câștigătorilor.
În fine, echipa fanion a Aradului a încheiat sâmbătă stagiul de pregătire de la Moneasa cu atacarea vârfului Izoi. Pentru mulți utiști, cei tineri, plus noii sosiți: Roman, Murakami sau Curtuiuș, a fost prima cursă spre cabana din vârful muntelui, în total peste 7 kilometri în pantă pe un strat de zăpadă destul de consistent.
Nu toți jucătorii au terminat cursa, dar printre cei care au făcut-o se numără: Chindriș (primul sosit după aproximativ 28 de minute), Tănase, Man, Vlad, Roman, Rus, Jorza, Petre, Hlistei, Costin, Moza, Curtuiuș, plus „secundul” Cristi Todea.
Până la urmă, important este că în afara lui Copil, Dobrean și Filaret (acesta din urmă menajându-se doar în ultimele două zile datorită durerilor insuportabile la coaste), toți au încheiat în picioare cantonamentul fizic de la Moneasa, iar de luni își pot relua pregătirea, cu accent pe partea tehnico-tactică de data aceasta.

Recomandările redacției