În urmă cu 10 zile, după demiterea lui Ioan Malița din funcția de viceprimar al comunei Felnac, Dan Ristin își anunța și el retragerea de la conducerea echipei de fotbal promovată în Liga a IV-a în vară. Președintele lui VI-FE chiar lansa un mesaj de adio pe pagina personală de Facebook.
Timpul scurs de atunci a fost un sfetnic bun, iar astăzi Ristin spune că el și cumnatul său doresc să continue la cârma „alb-roșiilor”. „Am reevaluat situația și, la insistențele jucătorilor și suporte­rilor, am decis să nu amestecăm lucrurile, mai precis politicul și fotbalul. În plus, vrem să demonstrăm tuturor că echipa poate mult mai mult decât actualul loc din clasament, unul ce nu ne face cinste. Din retur o să ne mutăm din nou pe terenul din Felnac, sperăm doar ca Primăria să nu ne pună bețe în roate”, ne-a mărturisit șeful felnăcanilor.
Antrenorul Dan Cuedan era și el pe cale să-și anunțe plecarea de la VI-FE, dar noua conjunctură îl ţine pe loc. „Eu pentru Ristin am venit la Felnac, cu el am bătut palma și am discutat toată strategia legată de echipă. Era normal să plec odată cu el. Dar, din câte am înțeles, vom continua cu toții și avem destulă treabă pentru la primăvară. Trebuie să remaneim din temelii lotul. Ne vom despărți de cel puțin 7-8 jucători, care și-au demonstrate limitele. Am comis prea multe greșeli personale, câteva dintre ele de curtea școlii, nepermise la acest nivel, ce ne-au costat o grămadă de puncte. Eu credeam că după două-trei săptămâni de pre­gătire împreună vom corecta toata multe lucruri, dar, cu siguranță, unii nu pot mai mult. Cu părere de rău, vom renunța la ei și vom aduce alții”, a precizat cel care a promovat cu Pâncota în Liga a III-a.
Cuedan speră că baza sportivă proaspăt renovată la Felnac să atragă inclusiv jucători cu nume din fotbalul arădean. „Unul dintre minusurile noastre în tur a fost lipsa terenului propriu. La Zădăreni nu ne-am simțit tocmai acasă. Dar, din retur, avem promisiuni că ne mutăm la Felnac, acolo unde ne așteaptă o bază sportivă nou-nouță, printre cele mai cochete din județ. Cum ne despart doar 15 kilometri de Arad, sperăm să convingem și jucători mai bine cotați să joace pentru noi”, a încheiat Cuedan.
La finalul turului Ligii a IV-a Arad, Victoria Felnac are sub ea doar o altă echipă nou promovată, Șoimii Șimand și asta numai datorită golaverajului ceva mai bun. „Alb-roșii” au luat doar 5 puncte toată toamna, 4 cu Marcel Dușan pe bancă și unul cu Dan Cuedan.

Recomandările redacției