Localnicii din zona Cimitirului Evre­iesc, de pe strada Arcaşilor au sesizat poliţiştii, duminică seara, despre o valiză suspectă, aflată de câteva zile, în parcul de la intrarea în Cimitirul Evreiesc. Reprezentanţii IPJ Arad au fost anuntaţi prin apelul de urgenţă 112, în jurul orei 21.00, despre existenţa unei posibile bombe în zona respectivă. La faţa locului, au ajuns poliţişti, jandarmi şi pompieri, aceştia din urmă blocând strada cu o maşină a pompierilor pentru a izola zona şi a men­ţine siguranţa, în cazul vreunui peri­col real. Conform procedurii, strada Arcașilor a fost blocată de către mașina pompierilor, în aşteptarea echipei pirotehnice timişorene, care a fost chemată să deschidă geanta respectivă în siguranţă.
„În seara zilei de 23 iunie, am fost anunţaţi, despre faptul că la intersecţia străzilor Toporaş cu Arcaşilor, există abandonată o valiză suspectă. Conform procedurii, la nivelul IPJ Arad a fost constituită o echipă de verificare, împreună cu un ofiţer din cadrul SRI Arad, iar cu sprijinul colegilor de la ISU Arad și ICJ Arad, s-au luat măsuri de asigurare a zonei. De asemenea, a fost anunţată echipa piro­tehnică din cadrul IPJ Timiş, care s-a deplasat la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
În urma verificărilor efectuate de pirotehnişti, s-a constatat că cele sesizate, despre o posibilă bombă, nu se confirmă, în valiza respectivă aflându-se îmbrăcăminte. În urma cercetărilor, localnicii au fost uşuraţi că posibila bombă nu a fost decât o alarmă falsă.
(C.G.)

Recomandările redacției