Echipa României pleacă la Riga pentru meciurile din FIBA WOMEN’S EUROBASKET 2021

0
297

Reprezentativa feminină de baschet a României a plecat, luni dimineaţa, spre Letonia, pentru meciurile cu Italia şi Danemarca, din Grupa D din cadrul FIBA Women’s EuroBasket 2021 Qualifiers.
Cu rezultate negative pe linie la testările RT-PCR impuse de FIBA, delegaţia României va intra de luni seara în regimul de cantonament închis şi se va pregăti în Olympic Sports Centre din Riga pentru dubla din finalul acestei săptămâni cu Italia şi Danemarca, potrivit site-ului Federaţiei Române de Baschet.
Selecţionerul turc Ayhan Avci se confruntă cu mai multe absenţe, dar şi cu problemele medicale ale jucătoarei de origine americană Ashley Walker, care nu va putea fi prezenta la aceste meciuri.
„Este un moment dificil pentru baschetul mondial, pentru sport în general, din cauza acestei pandemii. Nu avem ce face decât să ne adaptăm, aşa că avem de jucat împotriva Italiei pe teren neutru, deşi, fără îndoială, aveam alt avantaj dacă jucam pe teren propriu, aşa cum era programat iniţial. Pe lângă acest context pandemic, ne aflăm şi în situaţia în care una dintre cele mai importante jucătoare ale noastre, Ashley Walker, nu va putea juca la Riga din cauza unei accidentări. În afară de Ashley, care era destul de importantă pentru «chimia» jocului nostru, lipsesc din motive întemeiate şi alte jucătoare importante şi experimentate precum Claudia Cuic, Adina Stoiedin sau Sonia Ursu. Aşadar, suntem într-o situaţie destul de grea, dar nu ne-am gândit niciodată că ne vom preda“, a declarat selecţionerul Avci.
„Ne-am antrenat cu multă intensitate la Bucureşti şi vom continua antrenamentele la Riga, acolo unde ni se va alătura şi Gabriela Mărginean. Personal, sunt optimist că, fie şi în aceste condiţii, putem obţine două victorii în această fereastră. Cred asta, pentru că am văzut cât de intens lucrează fetele la antrenamente, realizând importanţa acestor două meciuri, mai ales a celui împotriva Italiei. Ne-am adaptat tactica la efectivul pe care îl avem acum la dispoziţie. Primul meci este cu Italia şi este unul strategic în calculele grupei, de aceea ne-am concentrat pentru moment asupra lui. Ştim că şi Italia are minim două absenţe importante în lot, Sottana şi Keys, dar, chiar şi fără aceste două jucătoare, formează o echipă solidă, cu sportive extrem de creative în atac. De aceea, în zilele următoare vom lucra mult să ne perfecţionăm apărarea, blocajele defensive şi tranziţia, pentru că apărarea noastră va trebui să fie aproape perfectă în aceasta partidă. Sunt convins ca apărarea este aspectul care va face diferenţa în acest meci crucial. Va fi un meci de mare uzură, mă aştept la lupte grele sub panou, dar am încredere maximă în jucătoarele mele’“, a subliniat Ayhan Avci.
Selecţionerul nu neglijează nici partida cu Danemarca, pe care a învins-o pe teren propriu: „Fireşte, ne gândim şi la meciul cu Danemarca, nu ne subestimăm această adversara pe care am depăşit-o la Timişoara. Nu ne va fi uşor fără Ashley şi Adina (ca să mă refer doar la absenţele faţă de lotul de anul trecut). Vom opera mici schimbări în sistemele noastre şi sunt convins că putem surprinde această echipă nordică extrem de ambiţioasă.“
Lotul României pentru cele două meciuri este format din Annemarie Godri-Părău (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe), Ioana Ghizilă (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe), Carla Popescu (CSM Satu Mare), Alina Podar (CSM Satu Mare), Tunde Kilin (CSM Satu Mare), Kincso Kelemen (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne Basket), Gabriela Irimia (CSM Târgovişte), Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca), Anca Şipoş (Agronomia Bucureşti), Romina Filip (Agronomia Bucureşti), Elisabeth Pavel (UMCS Lublin), Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe), Dora Ardelean (FCC Baschet Arad).
România va întâlni Italia în data de 13 noiembrie, de la ora 19:45, iar meciul contra echipei Danemarcei va avea loc pe 15 noiembrie, de la ora 16:30.
În clasament, Cehia ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România, 3 puncte, Italia, 3 puncte, şi Danemarca, 2 puncte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.