Echipa de la Asociația pentru turiști nefumători și de ocrotire a naturii „Veniți cu noi“ a dat start excursiilor în țară.

Iubitorii de drumeţie sunt invitaţi în perioada 6-14 iulie 2019 la o excursie în Munţii Cozia și Căpățânii, precum și în stațiunea balneo-climaterică Călimănești-Căciulata.

„Plecăm din Arad în noaptea de vineri spre sâmbătă, 6 iulie, cu trenul IR473 de la ora 1:00, prin Sibiu, la halta Mănăstirea Turnu (sosire: 10:11). Sosirea la Arad are loc duminică, 14 iulie, noaptea la ora 1:19. Camparea se face la 100m în amonte de haltă, pe malul Oltului (circa 300m altitudine) în corturi proprii. Este acces și cu mașina. Apă de băut se va lua de la mănăstire (la 10-15 minute de corturi, aduceți bidoane de acasă). Masa se servește din ruscac, cu alimente nealterabile aduse de acasă. Cumpărături se pot face și în stațiune. Rezervați bani pentru vizitarea obiectivelor turistice din stațiune și o eventuală cazare la cabana Cozia. Aduceți cort în stare bună, saltea izolir, sac de dormit, pelerină, ruscac, ruscac de tură, bocanci de munte, lanternă, hanorac de vânt, un băț de schi, haine de schimb, șlapi, șervețele umede“, anunță Liptai Ronald, secretar al asociației.

Se vor organiza drumeții în Munții Cozia și Căpățânii, Poarta de Piatră, muntele Basarab, castrul roman Arutela, stațiunea Călimănești-Căciulata, cascada Gardului, parcul național Cozia, mănăstirile Stânișoara, Turnu, Cozia, schitul Cozia Veche și se vor face plimbări cu vaporașul pe lacul Turnu-Călimănești

Întâlnirea participanţilor are loc în staţia CFR Arad, cu 30 de minute înainte de plecarea trenului.

Recomandările redacției