Echipe mobile de vaccinare împotriva Covid-19 pentru persoanele cu dizabilităţi

0
227

În judeţul Arad, vor fi vaccinați beneficiarii din centrele rezidenţiale din Sântana, Lipova, Cuveșdia, Petriș, Vărădia, Păuliș, Pecica, Ineu și alte 4 din municipiul Arad, în care sunt ocrotite și îngrijite persoane adulte cu diferite dizabilități, dar și tineri a căror vârstă depășește 16 ani. Cei 130 de beneficiari care se încadrează în condițiile de vaccinare  și-au dat acordul pentru a fi imunizați împotriva Covid-19, cu ocazia organizării unei caravane mobile de vaccinare.

Fiecare echipă mobilă este compusă dintr-un medic, doi asistenţi şi un registrator, cu sprijinul logistic al Direcției de Sănătate Publică Arad.

„Aceste echipe mobile de vaccinare sunt absolut necesare și binevenite în cazul beneficiarilor din centrele rezidențiale pentru adulți, unde cele mai multe persoane sunt în vârstă, dar și cu boli cronice. Noi suntem conștienți de importanța vaccinării ca măsură de siguranță pentru viitor pentru că în toată perioada pandemiei ne-am aflat în stare de alertă și am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a ține sub control răspândirea virusului în centrele noastre, atât în rândul beneficiarilor, cât și angajaților“ declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Echipele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 vor ajunge până la finalul acestei săptămâni  în centrele rezidențiale publice și private din întreg județul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.