utaseb9Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat astăzi componenţa seriilor Ligii a III-a. Faţă de sezoanele trecute, noul campionat va porni cu o serie mai puţin. Cel de-al treilea eşalon fotbalistic va avea cinci serii a câte 14 echipe, a patra serie urmând a avea doar 13 formaţii, cu una mai puţin faţă de celelalte.
UTA, CS Ineu și Național Sebiș, adică echipele din județul nostru angrenate în eșalonul trei, nu vor mai călători în est și nord pentru disputele pe puncte, ci vor merge mai ales spre sud, în județele Timiș, Mehedinți, Gorj și Dolj, dar și în vecinii hunedoreni.
Dar iată efectiv componența seriei a IV-a, pe care cel puțin UTA și Național Sebiș se gândesc la modul cel mai serios să o câștige: CS Ineu, CS Naţional Sebiş, CS Millenium Giarmata, CS Nuova MM Becicherecu Mic, CS Vulturii 2009, ACS Viitorul Municipal Craiova, CS FC Hunedoara, ACS Ştiinţa Turceni, CS Minerul Motru 2008, CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu 2, CS Minerul Mehedinţi 2010, ACSO Filiaşi, ACS UTA Bătrâna Doamnă. Bineînțeles, FC UTA SA nu se regășește printre competitoare, așa că trupa lui Adrian Marțian are doar șansa de a se încrie rapid în Liga a VI-a Arad.
Calendarul competiţional pentru sezonul 2014-2015 se va stabili pe 18 august 2014, la ora 11:00, la Casa Fotbalului, sala „Nicolae Dobrin”.
Vă reamintim că promovează în Liga a II-a echipele clasate pe locurile 1 din fiecare serie (în total 5 echipe). Apoi, retrogradează în Liga a 4-a echipele clasate pe locurile 13 şi 14 din seriile cu 14 echipe, locul 13 din seria cu 13 echipe (seria a IV-a), plus o echipă de pe locul 12. În această situaţie, va fi alcătuit un clasament special în care se vor lua în calcul numai jocurile susţinute de echipele de pe locurile 12 cu echipele clasate pe locurile 1 -11.

Recomandările redacției