Echipele de intervenţie ale E.ON au lăsat în urmă canale fără capace şi adevărate focare de infecţie

0
382

SCANDAL GAZ PAGINALocuitorii din Aradul Nou, care îşi au domiciliul pe strada Caransebeş şi în blocurile din spatele Staţiei CFR, sunt extrem de nemulţumiţi de modul în care au înţeles să-şi facă datoria muncitorii de la E.ON Gaz, care sunt chemaţi să intervină atunci când au loc avarii şi angajaţii Primăriei, care nu iau măsuri pentru a obliga compania să respecte legea. Mai mulţi cititori ne-au contactat la redacţie pentru a se plânge de faptul că echipele de intervenţie ale furnizorului de gaze au lăsat în urmă un adevărat dezastru. Oamenii se plâng de faptul că muncitorii nu şi-au terminat treaba, lăsând canalele în care au intrat pentru remedierea avariilor desco­perite, motiv pentru care, de-a lungul timpului au devenit adevărate focare de infecţie.
Adăposturi pentru boschetari
Deplasându-ne la faţa locului am constatat că în canalele lăsate fără capace au fost aruncate tot felul de gunoaie, cârpe, plase vechi, cartoane, hârtii murdare, semn că au fost transformate, până la venirea gerului, în adăposturi pentru boschetari. „În urmă cu cel puţin o lună au fost avarii în zonă şi echipele de la E.ON au lăsat reparaţiile nedifinitivate. Canalele au rămas descoperite, astfel încât reprezintă un real pericol pentru trecători, pentru copiii care se joacă în zonă. Mai ales noaptea s-ar putea să se producă un accident nedorit”, susţine unul dintre arădenii întâlniţi în spatele staţiei CFR. Viorica Varga, o altă arădeancă cu care am stat de vorbă, susţine că nu i se pare normal ca un canal să fie pur şi simplu uitat fără capac. „Deşi canalele au fost îngrădite, nu au fost îngrădite bine, aşa că e pericol să cadă cineva acolo. Nu mi se pare normal să fie lăsate aşa. Cei de la Primărie ar trebui să pună un capac”, susţine femeia.
Maşină distrusă în canal
La rândul său, Iosif Varga, susţine că problema de pe strada Caransebeş a apărut la sfârşitul verii, iar de atunci nimeni nu a luat nicio măsură. Mai mult, bărbatul povesteşte că un şofer şi-a distrus maşina, după ce a intrat cu ea în canalul lăsat descoperit. „Canalul a ră­mas descoperit de la sfârşitul verii. A intrat unul cu maşina acolo şi a făcut accident. Modul în care Primăria a acţionat lasă de dorit. În primul rând Primăria trebuie să ia măsuri, pentru a preveni producerea unor accidente, aceste canale fiind foarte periculoase, dacă sunt lăsate desco­perite, mai ales dacă mergi cu bicicleta”, susţine Iosif Varga. Maria Vaida, o altă arădeancă întâlnită pe strada Caransebeş, este şi ea foarte nemulţumită de situaţia în care au fost puşi localnicii. „Nu ştiu cine este de vină, dar nu e normal ceea ce se întâmplă. Cineva ar trebui să se ocupe, să rezolve problema”, susţine femeia.
De menţionat că sunt şi voci care susţin că respectivele capace ar fi fost furate şi că acum se aşteaptă ca acestea să fie înlocuite. Cert este însă că indiferent de motivele invocate, canalele nu ar trebui lăsate descoperite pentru că reprezintă un real pericol.
Dacă reprezentanţii E.ON ne-au promis că îşi vor prezenta punctul de vedere în zilele următoare, angajaţii Primăriei susţin că nu au fost informaţi cu privire la efectuarea unor intervenţii în zonă, astfel încât nu au ştiut de existenţa nemulţumirilor locatarilor. „Nu s-au făcut solicitării pentru emiterea unor avize de săpături”, a ţinut să precizeze Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.