ECOMEDIU 2015, rampă de lansare pentru proiectul „Arad – Capitala Verde a Europei”

0
191

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, în parteneriat cu Municipiul Arad organizează, în perioada 14-16 octombrie 2015, cea de-a XIII-a ediție ECOMEDIU, târg de echi­pamente, tehnologii și servicii pentru protecția mediului. Evenimentul este găzduit de Expo Arad, cel mai modern complex expozițional din vestul României.
Deschiderea oficială a târgului ECOMEDIU 2015 a avut loc miercuri, la Expo Arad, ocazie cu care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat oficial candidatura Municipiului Arad la titlul de Capitala Verde a Europei 2018.
Edilul-şef a specificat că municipalitatea îndeplineşte opt din cele 12 condiţii necesare participării la această competiţie.
„Investițiile în infrastructura de transport public și spațiile verzi sunt vizibile. În viitor dorim să punem în valoare Mureșul, să reușim să-l facem navigabil, să realizăm grădinile pe faleză, iar în final să avem un parc central în relația Mureș-Cetate. Vrem să realizăm un inel al parcurilor, care să fie legat de pistele de biciclete”, a spus Gheorghe Falcă.
„În România, suntem singura administrație care avem șase tramvaie moderne și care, după București, am realizat reabilitarea celei mai mari lungimi de cale de rurale pentru tramvaie”, a mai spus primarul.
Un alt proiect „verde” pentru oraș este realizarea unei centrale de producere a energiei electrice și termice pe biomasă, investiție care are susținerea financiară a Elveției și care ar urma să fie inaugurată peste doi ani.
Despre ECOMEDIU 2015
ECOMEDIU 2015 reunește 40 de participanți care oferă produse și servicii menite să ducă la protejarea mediului înconjurător și la creșterea cali­tății acestuia. Sunt expuse și prezentate echipamente de salubrizare, tratarea apei și a aerului, echipamente de colec­tare, transport și tratarea de­șeurilor periculoase și neperi­- culoase, proiecte de cercetare și voluntariat.
La târg sunt prezenți lideri pe piața echipamentelor, tehno­logiilor și serviciilor, instituții, universități, ONG-uri și alte asociații implicate în domeniul protecției mediului.
În paralel cu târgul va avea loc și conferința ECOMEDIU, având trei module: Protecția apei, aerului și a solului, Mana­gementul deșeurilor și Voluntariat și inovare.
Paula Bulzan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.