Aradul în lumina reflectoarelor datorită Eurovisionului

0
365

Competiția de duminică a fost de o emoție extremă. Concureții, dar și cei prezenți în Sala Polivalentă au așteptat cu sufletul la gură decizia juraților, dar și cea a telespectatorilor care au ales al șaselea finalist. Aceste emoții au fost constructive pentru unii, dar distructive pentru alții care, deși au dat tot ce au putut pe scenă, nu au reușit să treacă în marea finală de la București. Opiniile despre implicarea politică au monopolizat site-urile de socializare, dar și unele posturi de televiziune.
Părerile legate de performanța artiș­tilor de pe scena arădeană au fost îm­părțite, atât în rândul telespectatorilor, cât și în rândul presei.
Cea care a uimit cu apariția sa pe scenă a fost Xonia. Chiar dacă per­for­manța sa vocală a fost mai bună la repetiții, aceasta s-a făcut remarcată prin aspect.
„Xonia a surprins pe toată lumea cu apariția pe care a avut-o în semifinala cu numărul doi a marelui concurs Eurovision România 2019. Aceasta, ca de obicei, a ales o ținută care să îi pună în evidență trupul bine lucrat, părul blond și ochii superbi. Deși a mărturisit că repetițiile au extenuat-o de-a bi­nelea, aceasta a afirmat că este mereu pregătită să dea tot ce are mai bun”, scriu cei de la Știri Moderne.
Și Ester Peony s-a bucurat de un mare succes cu melodia „On a sunday”, pe care cei de la Infomusic o descriu ca și „întu­ne­cată şi misterioasă, cu un ritm sacadat şi senzual care intrigă”.
Totuși, majoritatea a căzut de acord cu o opinie. Se pare că printre preferatele tuturor a fost Laura Bretan, cântăreața de 16 ani care a ajuns cunoscută la ni- vel mondial pentru vocea ei, finalistă a concursului „America’s Got Talent” și câștigătoare a sezonului șase „Românii au Talent”.
Aceasta a făcut furoruri cu piesa „Dear Father”. Chiar și la nivel internațional a fost apreciată, YouTube-ul fiind plin de clipuri cu reacțiile oamenilor la melodia ei.
Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, a fost și el prezent la marele eve­niment și a postat pe Facebook câteva poze cu descrierea „Eurovision la Arad. Un eveniment de excepție desfășurat în orașul nostru”.
Un feedback pozitiv pe pagina de socializare a fost și a Ligii Studenților din Arad.
Nu toate reacțiile au fost legate de concurenți, dezbateri și reacții aprinse apărând pe tema implicării politice în organizarea evenimentului.
Gafa a stârnit imediat comentarii, pos­tări dar și articole ale unor nume cunos­cute în presă.
Situația ne este explicată de către cei de la Antena 3, ce pe site-ul lor au divulgat cel ce a devenit scandalul semifinalei de la Arad. „O farsă pusă la cale de un om de afaceri din Arad – Marcel Chișcan – se transformă într-un adevărat scandal. Acesta a postat pe contul său de Facebook un afiș trucat al semifinalei de duminică seară ce are loc la Arad, în care apare și un anunț atribuit PNL, care își învită susținătorii să rămână în sală după terminarea spectacolului pentru a participa la conferința ju­dețeană a formațiunii ”, scriu cei de la Antena 3.
România Tv nu a întârziat în a anunța părerea și precizările echipei TVR asupra acestei situații:
„După ce pe afișul de la Eurovision 2019 a apărut sigla PNL, TVR a făcut o serie de precizări:
– Respectivul produs grafic nu are nicio legătură cu evenimentul muzical, nu face parte din campania de pro­mo­vare a Selecției Naționale și NU este realizat sau aprobat de reprezentanții Televiziunii Române.
– Afișul oficial al acestui eveniment muzical de prestigiu este publicat pe site-ul eurovision.tvr.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului”.

Felicia-Livia Pădureț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.