Nu a fost loc de surprize în Finala Cupei, faza județeană. Progresul Pecica și-a valorificat statutul de favorită în fața Păulișului și se pre­zintă cu eventul în buzunar la barajul de promovare în Liga a III-a, cu Retezatul Hațeg. Prima pauză de hidratare parcă i-a moleșit elevii lui Dinu Maghici, care l-au lăsat pe Brutyo în trei rânduri singur cu adversarii, dar golul avea să cadă de abia cu 2 minute înainte de pauză. Un penalty născut la imprudența lui Ponta a readus-o pe Păulișana în joc, dar, din nou, apa de pe margine a avut efect invers pentru Suciu et. comp. care, la 1-3, au pierdut ocazia să câștige prima Cupă din istoria clubului.
Cert este că finala dintre pecicani și Păulișana Păuliș a umplut tribuna arenei din Curtici cu oameni de fotbal din diferite eșaloane, dar și apropiați ai celor din teren.
Fiindcă acum două săptămâni a absentat din motive personale la premierea campioanei Pecica, Adrian Lucaci a ținut să dea medaliile și trofeul Cupei României pentru Arsene et. comp. nu înainte de a ține un scurt speach. Președintele Asociației Județene de Fotbal Arad a urmărit finala din gura vestiarului, alături de fostul ministru de Interne, Traian Constantin Igaș. Fost președinte de onoare la UTA în „gestiunea” Nicolae Bara, adică la ultima apariție a Campioanei Provinciei pe scena primului eșalon, Igaș e un susținător declarat și al echipei din orașul de baștină, Pecica. Și, ca echilibrul să fie stabilit, la un moment dat, celor doi li s-a alăturat și primarul din Păuliș, Ioan Turcin.
Așadar, pecicanii au scandat „campionii” pentru a doua oară în tot atâtea săptămâni cu ocazia primirii unui nou trofeu, dar gândul le zboară inevitabil și spre „dubla” cu campioana Hunedoarei. „Ne bucurăm pentru că am reușit eventul și asta pentru că din punct de vedere sportiv am avut un an destul de reușit. Dar, bucuria ar fi totală dacă o încununăm cu câștigarea barajului de promovare. Azi a fost un meci pe care ni l-am făcut noi greu. În ciuda faptului că adversarul s-a aglomerat în 40 de metri, am avut multe ocazii clare, nu am avut sânge rece la finalizare. Așa s-a întâmplat că la un moment dat am fost egalați și nu mai eram atât de siguri de victorie, dar, până la urmă băieții, au demonstrat că sunt mai buni și am luat acest al doilea trofeu județean în acest an. Rezultatele pozitive trebuie să atragă alte rezultate pozitive, așa că eu zic că suntem pregătiți de partida cu Hațegul. Sigur că ratările ne dau puțin de gândit înaintea partidelor decisive ce urmează, dar sper să avem mai multă inspirație și cu ajutorul lui Dumnezeu să înclinăm balanța barajul în favoarea nostră. Nu va fi ușor, echipa din Hunedoara ne poate crea probleme dacă nu suntem atenți, însă eu sper că îi vom face fericiți pe oamenii care ne susțin”, a punctat Dan Stupar după câștigarea celui de-al doilea trofeu la cârma Progresului la 11 luni de la preluarea echipei.
Păulișana rămâne cu performanța de a juca prima finală de Cupă din istoria clubului și a aduce mulți susținători în tribuna de la Curtici, inclusiv o inimoasă galerie de aproximativ 20 de persoane. „Din păcate, am început puțin crispați meciul, presiunea finalei și-a spus cuvântul. Spre meritul băieților, care au înțeles ceea ce le-am cerut la pauză, în a doua repriză am jucat ceva mai bine, am și egalat pe tabelă și cu puțină atenție în plus, poate mai puteam înscrie odată. Nu știu ce a fost exact la al doilea gol al celor din Pecica, cum a ajuns mingea la atacantul lor cu poarta goală… În fine, asta este, îmi felicit băieții mei pentru atitudine și – bineînțeles – îi felicit și pe adversari și le doresc succes la baraj. Aș mai vrea să le mulțumesc și suporterilor noștri, galeriei care a fost și ea la înălțime și domnului primar Turcin, care a venit și el să ne încurajeze. Ne pare rău că nu am putut mai mult, noi am încercat imposibilul în fața unei formații mult mai bine pregătită și chiar și va­loroasă. Ne-a lipsit mult și Andrei Pleșca, un fundaș care dădea o altă greutate defensivei, iar Gâlcă nu era nici el sută la sută pentru acest meci. Oricum, am început cu 7 jucători din Păuliș meciul și am terminat cu 9, nu știu câte formații de Liga a IV-a se mai pot lăuda că au atâția jucători localnici în lot”, a precizat și Dinu Maghici, antrenorul Păulișului, care nu a dorit să vorbească despre viitorul său la gruparea din Podgorie.

Recomandările redacției