Tribunalul Arad l-a condamnat pe Eduard Pălincaș la 3 ani și 8 luni de închisoare după ce inculpatul i-a vândut unui colaborator DIICOT Oradea, droguri de risc și mare risc.

Procurorul a sesizat la începutul acestui an instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul traficantului de droguri arădean Eduard Pălincaș, prins în luna noiembrie a anului trecut cu mai multe tipuri de droguri, la Oradea. „Condamnă pe inculpatul Pălincaş Eduard la pedeapsa de: 3 ani şi 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată – prev. de art. 2 alin. 1 şi 2 din L. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. și art. 41 alin. 1 C.p.. În baza art. 67 alin. 2 C.p., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 2 ani, cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în soluția Tribunalului Arad. Hotărârea este cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. 

Amintim că Eduard Pălincaș, proaspăt eliberat din penitenciar, unde și-a ispășit doar un an din pedeapsa de doi ani „primită” în dosarul în care și fostul ofițer SRI Ciprian Sabin Mareş, şeful Departamentului Antidrog din Serviciul Judeţean de Informaţii Arad a fost condamnat pentru trafic de droguri de mare risc, a intrat în vizorul DIICOT Oradea. Mai exact, se pare că acesta ar fi livrat în perioada aprilie-noiembrie 2019 unui martor denunțător 10 kg de canabis, 500 de grame de cocaină și sute de pastile de ecstasy. El a fost arestat preventiv în data de 15 noiembrie 2019, de magistrații Tribunalului Bihor.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Pălincaş Eduard, pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de droguri de risc, în formă continuată – prev. de art. 2 alin. 1 din L 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (pentru livrările către martorul denunţător şi colaborator în intervalul aprilie – noiembrie 2019 a circa 10 kg. cannabis) şi trafic de droguri de mare risc, în formă continuată – prev. de art. 2 alin. 2 din L 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (pentru livrările către martorul denunţător şi colaborator în intervalul aprilie – noiembrie 2019 a circa 500 grame cocaină şi câteva sute de pastile extasy)”, se arată în soluția Tribunalului Bihor.  Edi Pălincaș a rămas în arest preventiv la Oradea, deși ulterior, cauza în care a fost judecat pentru trafic de droguri de risc și mare risc a fost mutată la Tribunalul Arad.

Recomandările redacției