Multe administrații locale se luptă, în această perioadă, cu aspectul insuficienței personalului calificat din aparatul administrativ. Asta, fie din cauza ieşirii angajaților la pensie, fie prin plecarea spre alte unități, de regulă în domeniul privat. La aceasta se mai adaugă și aspectul – deloc de neglijat – că este vară și este vremea concediilor.
Cu acest gen de probleme se confruntă și administrația comunei Șeitin, după cum ne spunea recent primul edil Mircea Totorean.
„Nu sunt ocupate posturile de secretar de primărie și de agent agricol, două poziții foarte importante în organigramă mai ales acum, în perioada campaniei agricole. În această lună este programat să se organizeze concurs, la București – permis conform Ordonanței nr. 77 din 2013 – pentru ocuparea acestui gen de posturi și nu putem decât să sperăm că vor fi candidați bine pregătiți care să ia concursul și să dorească să lucreze în comună“, susţine edilul din Șeitin.
Din discuțiile purtate și cu alți primari din județul nostru am constatat că situația administrației din Șeitin nu este singulară și toți speră că în acest an lucrurile se vor rezolva.

Recomandările redacției