Edilii din județ sunt așteptați să își înscrie localitățile în Circuitul Gastronomic Arădean – proiect lansat de Consiliul Județean Arad, în colaborare cu Primăria Municipiului. Iustin Cionca, președintele CJA a lansat acest anunț în mod public – în ideea în care, în fiecare localitate din județ există locuitori pasionați, interesați să își arate tradițiile culinare.
Circuitul gastronomic va debuta în 5 mai la Ferma de Bivoli de la Pecica, acolo unde primarul Petru Antal pregătește un program complex. Dimineața participanții vor vizita piața de produse locale, apoi Biserica Romano-Catolică din oraș. Vor beneficia de o prezentare scurtă a istoriei orașului Pecica, iar apoi se deplasează la Ferma de Bivoli și la Muzeul Digital, unde servesc o masă tradițională pecicană.
Astfel, începând cu data de 5 mai, până în 15 decembrie, Circuitul Gastronomic Arădean va avea câte o escală în fiecare sâmbătă în localități diferite din județ. Dacă la Pecica prețul pachetului este de 50 de lei – sumă care se va plăti în mijlocul de transport și la fața locului, în celelalate localități prețul variază în funcție de oferta celor care găzduiesc grupurile.
Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie şi on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro.
(S.S.)

Recomandările redacției