Edilii primăriilor arădene, chemați la instruire pe teme de interes major

0
492

Primarii și secretarii de primării au fost chemați de Prefectură, la instruire, la Moneasa. Sesiunile de instruire au avut loc între 27 și 29 martie, iar temele acestora – cât se poate de vaste au fost din sfera comună de activitate a primăriilor și a unor instituții deconcentrate. Au fost prezenți și prefectul județului, Florentina Horgea și subprefectul, Vasilică Damian.

În fața primarilor, pentru informare s-au prezentat specialiști care au expus aspecte și noutăți legislative referitoare la prevenirea situațiilor de urgență, avizarea-autorizarea anti-incendiu a clădirilor, serviciile voluntare pentru situații de urgență, precum și raportul Direcției de Sănătate Publică privind calitatea apei potabile.

De asemenea, dezbaterile au avut ca subiect și situația acoperirii vaccinale pe anul trecut și depunerea cererilor unice de plată în campania 2019 pentru subvenții în agricultură, la APIA. Nu în ultimul rând, reprezentanților de primării li s-au adus la cunoștință aspecte legate de neutralizarea deșeurilor de origine animală, stadiul lucrărilor de înregistrare cadastrală sistematică, atribuțiile administrației publice privind mobilizarea la locul de muncă, legea ceremoniilor oficiale, modificări ale Codului de Procedură Civilă și aspecte jurisprudențiale în materia executării silite și aplicării Legii nr. 231/2018 și prezentarea deciziilor nr. 3/2017 și 22/2016 ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reprezentanții de primării au mai fost informați și privind sursele de finanțare nerambursabilă existente pentru proiecte ale administrațiilor locale, precum și  privind organizarea în bune condiții a alegerilor pentru membrii  în Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Participanții la instruire au aflat și noutăți privind atribuțiile Serviciului Teritorial Arad al ANANP (Agenția Naționale pentru Arii Naturale Protejate)

„Avem un program foarte complex deoarece ne dorim ca toți angajații din primării să cunoască aceste informații și să fie în legalitate. Atât noi, la Prefectură, cât și cei din instituțiile deconcentrate trebuie să îi ajutăm cât putem pe funcționarii din primării atunci când se confruntă cu spețe mai dificile sau diverse aspecte legislative noi. Mă bucur că atât de multe instituții au răspuns convocării noastre și că există un interes mare din partea primarilor și secretarilor localităților din județul nostru. Le doresc tuturor succes, cât mai multe proiecte îndeplinite în folosul cetățenilor și cât mai multă atenție în domenii importante precum prevenirea situațiilor de urgență”, a spus prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.