Lucrările la noul pod peste râul Mureș sunt în grafic. Este concluzia viceprimarului care a efectuat joi, 18 august 2022, o vizită pe șantier unde echipa contractată pentru realizarea acestui obiectiv lucrează într-un ritm susținut. „Am observat că infrastructura subterană este deja în mare parte realizată. Testele de calitate ale constructorilor au rezultate foarte bune. Avem încredere că lucrarea va fi de calitate respectând totodată și termenul prevăzut în contract. Pot să vă spun că până la finele acestui an vom vedea structura podului traversând cursul râului Mureș”, a detaliat al doilea cetățean al Aradului.

La începtul acestui an, municipalitatea și antreprenorul general semnau contractul de lucrări pentru proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”.

În valoare de 165.734.324,98 lei (TVA inclus), contractul prevede: construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste Râul Mureș,  în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor 6 stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale.

Lucrările au început în vara acestui an, cu un termen de execuție de 28 de luni.

Proiectul “Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”, este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției