Ediţia din acest an a Târgului de Mediu este considerată un succes de către organizatori

0
438

ecomediuCea de-a XI-a ediţie a Târgului Internaţional de Mediu – ECOMEDIU 2013, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, sub patronajul Ministerului Mediului, în perioada 16-18 octombrie 2013, a fost catalogată de vizitatori, expozanţi şi experţi din domeniu, ca o ediţie de succes.
La sfârşitul celor trei zile de confe­rinţe şi expoziţii, organizatorii au tras linie şi s-au declarat mulţumiţi de rezultatele şi impactul internaţional de care târgul s-a bucurat.
„Pe parcursul celor trei zile, au fost prezentate 45 de lucrări ale experţilor internaţionali şi pre­zentări ale instituţiilor din domeniul protecţiei mediului referi­- toare la noutăţi legislative şi directive europene, dar au avut loc şi dezbateri interactive între speakeri şi auditoriu”, a declarat Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ Arad.
Companii din şase ţări s-au reunit într-un salon internaţional de mediu care a oferit participanţilor cele mai inovative sisteme şi concepte pentru crearea unui mediu mai curat. Brokerajul internaţional organizat în premieră pentru Ecomediu s-a finalizat cu bene­ficii concrete pentru actorii implicaţi.
Organizarea unor astfel de întâlniri de afaceri vin în concordanţă cu strategia noului management al CCIA Arad, care pledează pentru crearea de cooperări externe care să faciliteze viziunea unor noi oportunităţi pentru agenţii economici din zonă, dar şi pentru Camera de Comerţ a judeţului Arad, în scopul susţinerii reciproce.
În acest sens, CCIA Arad a pus bazele unei viitoare colaborări cu Centrul Expoziţional de la Messe. „Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad are o strategie foarte bine pusă la punct în ceea ce priveşte parteneriatele externe care, pe termen mediu şi lung, vor contribui la dezvoltarea economiei din zonă. Ne propunem stabilirea de colaborari între Centru Expoziţional din Arad şi alte centre expoziţionale din Europa şi nu numai, în vederea unei cooperări active, care să funcţioneze pe baza unui set comun de valori şi interese”, a declarat Adrian S. Negrau, directorul CCIA Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.