Eduard Novak a demisionat din funcția de președinte al Federaţiei Române de Ciclism

0
359

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat, miercuri, pe rețelele de socializare, că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

În virtutea noilor mele responsabilităţi în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, mi-am înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, un proiect de suflet, în care am investit şapte ani de muncă, pasiune şi încredere în viitorul acestui sport“, afirmă singurul campion paralimpic al României, pe Instagram.

Novak a declarat marţi pentru agenția națională de presă că Federaţia Română de Ciclism va trebui să organizeze o Adunare Generală pentru alegerea noului preşedinte. Statul existent este unul foarte vag care nu precizează că interimatul ar putea fi preluat de către o altă persoană din cadrul instituţiei.

Statutul nostru este foarte vechi şi nu prevede nicio delegare a funcţiei sau ceva de genul acesta. După ultimele consultări cu avocaţii noştri, trebuie organizate alegeri pentru alegerea preşedintelui. După care alegerea membrilor federaţiei mai în primăvară, mai târziu. Aceasta este cea mai indicată soluţie, pentru că nu este prevăzut nimic în statut, nici prin demisie, delegare sau altceva“, a declarat Novak.

Din 2013 Eduard Novak era preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, însă la sfârșitul anului trecut a preluat mandatul de ministru al Tineretului şi Sportului în guvernul Cîţu, la propunerea UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.