Efectele pandemiei de COVID-19 se resimt în tenisul de câmp

0
172

Americanii au anunțat că merg înainte cu susținerea celor două turnee de la New York, însă ATP și WTA au filosofii diferite în ceea ce privește premiile la turneul care avea loc în mod tradițional la Cincinnati
Efectele pandemiei încep deja să se simtă în tenisul mondial odată cu încercarea de reluare a celor două circuite. Obligați să respecte anumite norme sanitare, organizatorii de turnee se văd nevoiți să reducă bugetele și să taie din valoarea premiilor. Unul dintre exemple este concursul care în mod tradițional avea loc la Cincinnati și care în 2020 se va desfășura la New York între 21 și 28 august.
La feminin el este de categorie Premier 5, una care vine după turneele de Mare Șlem și cele Mandatory, iar la masculin este Masters 1000, imediat după turneele de Mare Șlem.
Săptămâna trecută, USTA, organismul american care supervizează tenisul în SUA, a comunicat că intenționează să meargă mai departe cu planurile de a organiza vechiul turneu de la Cincinnati, dar și US Open. De asemenea, au fost anunțate și premiile pentru primul dintre ele, unde scăderea este de 1,8 milioane de dolari la masculin.
Astfel s-a făcut și o altă redistribuire a premiilor. ATP a preferat să dea mai mulți bani în calificări și în primele runde, în timp ce WTA a încercat să păstreze un echilibru, drept urmare pentru prima dată câștigătoarea va încasa mai mulți bani decât o va face câștigătorul.
Deocamdată premiile de la US Open, 31 august-13 septembrie, nu au fost anun­țate.
Sursa: gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.