Efectul incredibil pe care l-a avut Angelina Jolie asupra femeilor

0
291

angelina_jolieOrganizaţiile de caritate care luptă contra cancerului mamar au anunţat o creştere de patru ori a numărului pacientelor care solicită o extirpare a sânilor, după ce actriţa Angelina Jolie a anunţat public că a suportat o mastectomie dublă pentru a reduce riscul de a dezvolta această maladie.

Datele prezentate de fundaţia Cancer Research UK au evidenţiat, totodată, că numărul de apeluri telefonice către linia ei de asistenţă a crescut de patru ori, iar o creştere similară a fost înregistrată şi de numărul de vizitatori ai site-ului, scrie doctorulzilei.ro.

Angelina Jolie a anunţat în mod public în luna mai că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar.

Actriţa americană, în vârstă de 37 de ani, spune că a luat acea decizie de dragul celor şase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de şase ani cu aceeaşi maladie.

Datele culese de Cancer Research UK indică faptul că numărul de apeluri către liniile sale de asistenţă telefonică, care vizau informaţii despre cancerul mamar, au crescut în luna mai de la 13 la 88.

Un număr de 15.920 de persoane s-au conectat pe site-ul acestei fundaţii cercetând informaţii despre cancerul mamar, în ziua în care Angelina Jolie a făcut acel anunţ, pe 14 mai.

În aceeaşi zi, dar în luna precedentă, doar 3.659 de persoane au accesat site-ul fundaţiei, iar cu o zi înainte acest număr a fost de 4.796.

Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 – pe care o are şi Angelina Jolie – sau gena BRCA2 , care se aseamănă foarte mult cu prima.

Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.

SURSA: http://www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.