„Efectul TAS” provocat de UTA, play-off în două manșe în eșalonul secund?

0
426

Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF din 14 mai a fost validată, miercuri, de Comitetul Executiv și, deci, deznodământul în zona promovabilă a ligii secunde îl vom afla după un play-off între primele șase clasate, după înjumătățirea punctelor cucerite după 24 de runde. „Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 13 din 14.05.2020 și o abținere a domnului Emilian Hulubei pentru punctul 1 din Hotărâre. Domnul Hulubei este de acord cu modalitatea stabilită de desfășurare a Ligii a II-a în partea superioară a clasamentului”, e decizia publicată pe site-ul FRF.
Clubul UTA a fost clar dezavantajat, din moment ce avansul de urmăritoarele sale a scăzut de la 11, 12, și 13 puncte, la 5 doar, respectiv 6 „lungimi de undă”. De altfel, Claudiu Drăgan a vorbit clar despre pasul ce urmează a fi făcut de arădeni: „Clubul nostru a angajat deja o firmă de avocatură, care, conform legii, are 21 de zile la dispoziție, din momentul în care decizia de a se juca play-off cu înjumătățirea punctelor în Liga a II-a a fost votată în Comitetul Executiv al FRF, să o atace la TAS. Asta nu înseamnă că echipa și antrenorii nu vor face tot posibilul să demonstreze că merită să rămână pe primul loc în Liga a II-a, chiar și pornind de la un avans de 5 puncte față de următoarele clasate”.
În memoriul pe care-l va înainta la Tribunalul de la Lausanne , gruparea fanion a Aradului își va cere punctele înapoi. Termenul limită de atac este 17 iunie, iar judecătorii
s-ar putea exprima până la finalul lunii. Cum play-offul ligii secunde e programat să înceapă pe 4 iulie, în cazul în care „Bătrâna Doamnă” revine la cota 50 de puncte prin decizia TAS, FRF-ul ar putea vira rapid spre un play-off cu meciuri în dublă manșă. În total zece partide, ce se vor disputa din trei în trei zile, linia urmând să se tragă pe 5 august și nu pe 1, cum era în varianta cu partide într-o singură manșă. Asta înseamnă că barajul de menținere/promovare în Liga 1 ar fi mutat doar cu câteva zile mai încolo.
Variante și mai convenabile
pentru urmăritoarele arădenilor?
În acest moment, în play-offul ligii secunde, sunt puse la bătaie 15 puncte, ce vor fi dublate în cazul în care combatantele își vor juca meciurile tur-retur. Sigur, UTA și-ar recupera avansul important din fruntea clasamentului (de 11, 12, respectiv 13 puncte), însă urmăritoarele vor avea la dispoziție zece partide să recupereze terenul pierdut în rundele din sezonul regular. Iar Ra pid sau Petrolul au susținut încă de la început că ele și-ar fi dorit să joace în dublă manșă play-offul și, iată, că șanse ca acest lucru să se întâmple ar exista dacă TAS-ul îi dă câștig de cauză „Bătrânei Doamne”. Dar, până la urmă, tot ceea ce contează este verdictul terenului, iar elevii lui Laszlo Balint au demonstrat că pot face față oricărei provocări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.