Egal pe tărâm maghiar: Szeged Grosics Akademia – UTA Arad 1-1

0
305

uta szegedUTA a avut parte de o încleștare puternică sâmbătă dimineață. Pe un teren sintetic din complexul sportiv din Gyula (un teren, pentru că acolo, la câteva minute după ce ieși din România via Vama Vărșand, există puncte din care, oriunde privești vezi câte un teren, dar e altă poveste), divizionara secundă maghiară Grosics Akademia Szeged a tratat fără menajamente trupa arădeană.
Arădenii au început în formula Bodea – Wild, Botiş, Filaret, Burlă – Strătilă, Copil, Chindriş, Tudor, Piţ – Rus și au realizat repede că nu urmau să aibă parte de joacă simplă, deși au marcat în mi­nutul 3. Cipri Rus s-a infiltrat prin defensiva celor din Szeged și a înțepat cu capul din 6 metri mingea centrată de Adi Piț din lovitură liberă la colțul scurt.
Intrărilor tot mai tari ale ungurilor UTA le-a răspuns la fel de bărbătește. A rezultat un meci alert, în care ambele combatante au mai avut de îndeplinit o provocare, păstrarea echilibrului, aspect important pe ploaia care, deși n-a fost puternică, n-a avut nici discreție.
Gazdele au presat mai puternic în a doua jumătate a reprizei, au avut o bară (30), apoi au egalat în urma unei neînțelegeri dintre Bodea și fundașii centrali, 1-1 (37).
Nagy a schimbat liniile în partea a doua: Mitrea – Voicu, Cotoc, Blănaru, Vlad – Strătilă (65 Burlă), Dobrean, Varga, Suslak – Silaghi, Bulza. Arădenii au trecut la 4-4-2. Cei din Szeged au fost periculoași de la distanță, iar în contrapartidă, Burlă (cap din 6 metri foarte puțin pe lângă) și Blănaru (șut de la 18 metri razant cu bara) au fost utiștii care i-au dat emoții portarului maghiar. Cu două minute înainte de final, nou-venitul Silaghi a nimerit bara din colțul stâng al careului mic și s-a încheiat doar 1-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.