Un grup jihadist a declarat că a tras o rachetă Grad asupra Israelului din peninsula egipteană Sinai în noaptea de luni spre marţi, ca represalii la un recent raid aerian mortal atribuit statului evreu, informează AFP.

Într-un comunicat postat pe un forum jihadist, Consiliul Shura al mujahedinilor afirmă că luptătorii săi au tras o rachetă Grad asupra Eilat, la Marea Roşie, la ora 1.00 marţi /23.00 GMT luni/, „într-o replică rapidă la ultima crimă a evreilor dintre care o dronă ce a bombardat Sinaiul şi a ucis patru mujahedini” vineri.

Textul nu precizează dacă acest tir a provocat pagube sau răniţi.

Un alt grup jihadist, Ansar Beit al-Maqdess, care spune că se inspiră din Al Qaida şi revendică regulat atacuri împotriva statului evreu, a declarat sâmbătă că raidul a fost efectuat de o dronă israeliană în „coordonare cu armata egipteană”, dar presa oficială egipteană a asigurat că a fost o lovitură a armatei egiptene.

Ansar Beit al-Maqdess a jurat atunci să intensifice campania de tiruri de rachete. Acest tip de atacuri asupra statului evreu din peninsula egipteană Sinai este relativ frecvent.

Egiptul, aflat într-o gravă criză politică, a desfăşurat în iulie forţe suplimentare în această peninsulă acoperită în mare parte de deşert pentru a lupta împotriva grupurilor radicale armate ce au multiplicat atacurile împotriva forţelor de ordine după ce armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi la 3 iulie.

 

(AS – editor: Sorin Calciu)

 

Recomandările redacției