MACETA 1538 nelu_Layout 1.qxdÎncă o palmă peste obrazul arădenilor. Așa poate fi catalogat absenteismul în masă al consilierilor locali ai Puterii de la ședința extraordinară a CLM de ieri ce a avut ca unic proiect de hotărâre pe ordinea de zi o propunere a aleșilor USL de diminuare a taxelor și impozitelor locale din acest an.
Nu a fost cvorum, ieri, la ședința extraordinară care avea ca scop votul în favoarea scăderii dărilor locale, iar explicația este una singură și lesne de înțeles: Puterea pare decisă să îi sfideze, până la capăt, pe arădeni. Așa cum de altfel anunțaseră, la unison, în preziua ședinței extraordinare de ieri, consilierii locali ai Puterii au ținut să demonstreze, o dată în plus, că nu sunt nici pe departe preocupați de soarta cetățeanului de rând. Plecarea din oraș a fost motivația cu care cei mai mulți dintre consilierii Puterii au ieșit în lumina reflectoarelor. O motivație, ce-i drept, aproape la fel de jenantă ca și prestația lor în CLM. Dincolo de scuzele penibile ale aleșilor Puterii, boicotul îndreptat împotriva inițiativei USL a bine pus la cale de tabăra adversă. S-a aruncat, chiar, cu săgeți otrăvite din citadela MC-L, PP-DD, UDMR iar ținta precisă a asaltului furibund și susținut orchestrat de Putere înainte de ședința de ieri a vizat ilegalitatea inițiativei USL.
Proiectul nu a mai ajuns la vot
Aleșii locali ai USL s-au regăsit, din nou, singuri în sala de ședințe ce ar fi trebuit să reunească, deopotrivă, Pute­rea și Opoziția la masa tratativelor privind diminuarea taxelor și impozitelor locale din acest an. La fel ca și în penultima ședință extraordinară de la finele anului trecut, Puterea și-a spus, ieri, ultimul cuvânt, boicotând prin neprezentare la vot proiectul de hotărâre inițiat de Opoziție. Doar Levente Bognar și Cătălin Țițirigă, cei doi viceprimari ai urbei au onorat cu prezența, din partea Puterii, ședința de ieri, însă nici așa cvorumul nu a fost îndeplinit. Cu opt consilieri și cei doi viceprimari prezenți, în condițiile în care o majoritate simplă ar fi fost îndeplinită cu prezența în sală a unui număr minim de 12 consilieri, proiectul inițiat de Opoziție nu a mai ajuns la vot.
Războiul din CLM va continua
Aleșii locali ai Puterii și membrii aparatului Primăriei au absentat, de altfel, și de la ședința comună a comisiilor reunite ce a precedat ședința extraordinară. O explicație oficială menită să justifice neprezentarea aleșilor MC-L, PP-DD, UDMR a fost formulată, în plenul extraordinarei de ieri a CLM de Lilioara Stepănescu, secretar al Primăriei. Potrivit sursei oficiale din sânul municipalității, exodul consilierilor Puterii a fost „acoperit” regulamentar cu… notificări de concediu. Cel mai recent episod al luptei dintre Putere și Opoziție, consumat ieri în interiorul Palatului Administrativ, nu face decât să adâncească ruptura apărută între cele două tabere în ultima ședință extraordinară a CLM din luna decembrie, când Puterea a dispus, în lipsa Opoziției, majorarea dărilor local cu 16,05%. În urma eșecului de ieri, consilierii USL și-au anunțat intenția de a boicota, la rândul lor, prin neprezentare, viitoarele ședințe ale CLM astfel încât nici inițiativele Puterii să nu mai poată beneficia de cvorum în consiliu.

 • mir spune:

  Bravooooooooo.
  Ati dovedit ca sunteti „mari” politicieni, dar ati uitat de aradenii care v-au votat.
  Nu va pasa decat de jocurile voastre.
  Rusine voua.

 • A.Pop spune:

  Nu conteaza 16% in plus sau minus. Conteaza ca banul public sa fie cheltuit rational, cu folos pentru toti aradenii. Asta trebuie sa urmareasca CLM-ul.

 • aradean platitor de impozite spune:

  Isi bat joc de aradenii cinstiti ,care platesc tot ce li se pune in carcà,singura noastra forma de revolta e sà nu platim impozite pana la sfarsitul anului,iar apoi mai vedem…Oricum, nimic nu se face pentru bunastarea aradenilor.La CET nu s-a modernizat nimic,deci platim cu brio si perderile,toate trotuarele din centru sunt capcane la fiecare pas,peste tot se vede nepasarea alesilor pt cetatean.RUSINE SA VA FIE

 • Ioan spune:

  Bravo stimati consilieri am sa pastrez aceasta lista asa cum am pastrat-o pe cea cu alesii locali care au votat taierea salariilor,dar si cu aia multi aradeni am vazut ca au uitat repede,se simte clar ca edilul sef se comporta cu mare indiferenta si ura fata de electorat,ii doresc sa aiba cat mai multe mandate,eu nu l-am ales ca am fost plecat din tara,dar asa le trebuie celor care l-au ales.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției