trimitere 10Conducerea dâmbovițenilor a trimis pe ultima sută de metri (data limită era stabilită pentru ieri) o cerere de înscriere în Liga Naţională feminină. Vicecampioana României, confruntată cu mari probleme financiare şi părăsită de majoritatea jucătoarelor, a depus documentaţia necesară pentru participarea în viitorul sezon, dar prezenţa Municipalului în primul eşalon e departe de a fi rezolvată.
„Noi am depus cererea de înscriere în campionat şi în cupă, dar nu avem certitudinea că vom şi juca. Totul depinde de decizia consilierilor locali şi de bugetul care va fi alocat clubului nostru. Aşa că nici acum nu există certitudinea prezenţei noastre în campionatul 2013-2014. Să vedem ce obiective ne vor fixa domnii consilieri pentru viitor. Sunt multe ncunoscute în momentul de faţă”, a declarat preşedintele Ciprian Iugulescu.
Rămâne de văzut dacă derby-ul clasic al baschetului feminin românesc, aşa cum este numită sugestiv încleştarea dintre Univ.Goldiş ICIM Arad şi CSM Târgovişte, se va disputa şi în sezonul viitor.
„Sper ca echipa din Târgovişte să poată participa în campionat. Ar fi păcat să fim privaţi încă un an de El Clasico, un duel care naşte cele mai mari ogolii din baschetul feminin românesc. Chiar dacă suntem cei mai mari rivali, ne respectăm şi sincer, campionatul ar fi mai sărac fără ele. Aradul şi Târgovişte domină întrecerea internă de mai bine de două decenii, iar participările în cupele europene au fost un succes în cazul ambelor echipe”, ne-a declarat preşe­dintele Univ. Goldiş ICIM, Marcel Urban.
Aradul şi Târgoviştea au disputat în sezonul trecut una dintre cele mai spectaculoase finale din istoria baschetului românesc, câştigată de „galben-albastre” cu scorul general de 3-2. Tragerea la sorţi pentru Liga Naţională feminină şi Cupa României, este programată mâine de la ora 14, la sediul Federaţiei Române de Baschet. Noul sezon va debuta pe 28 septembrie şi va avea la start 16 echipe, urmând să se joace după acelaşi sistem, cu sezon regulat, urmat de play-off şi play-out.

Recomandările redacției