Ionuț Popa s-a ținut de promisiune și i-a oferit, în premieră, banderola de căpitan lui Oualid El Hasni. Fotbalistul de origine tunisiană a strâns din dinți și a revenit pe gazon, după o lună de pauză totală cauzată de o întindere la ligamentele genunchiului stâng, într-un moment în care UTA avea mai mare nevoie de serviciile sale, ținând cont de faptul că atât Manea, cât și Benga, erau suspendați. Iar în zona pe care a acoperit-o el în centrul defensivei nu au fost probleme majore. Probabil, apărătorul de 25 de ani va juca și la Ploiești, iar Popa a declarat deja că se bazează pe el și din iarnă încolo.
– Bine ai revenit la Arad și pe teren, Oualid, cum te-ai simțit azi (n.a. duminică)?
– După o lună de pauză și de tratament în Franța m-am întors la Arad sănătos. Chiar și fizic stau bine, dar nu mă pot bucura de revenirea mea pe teren. Din păcate, am pierdut, deși, după cum am jucat, am fi putut scoate măcar un egal. Din păcate așa a fost să fie și nu avem ce face decât să mergem mai departe.
-Fiindcă ai fost protagonistul celei mai ciudate faze interpretate de un arbitru (n.a. Denis Haidiner în Pandurii – UTA 1-2) în fotbalul românesc, te-am ruga ne oferi perspectiva ta despre acel penalty acordat în locul unui fault asupra ta.
-Ce să spun, m-am gândit că a dat fault în atac din moment ce pe mine mă durea foarte tare genunchiul și eu nu am atins pe nimeni. Nu mă așteptam să dea penalty și cartonaș galben pentru mine și mă mai gândeam și că asistentul a văzut bine faza. La pauză, am revăzut și eu faza pe video, se vedea clar că atacantul advers m-a împins, dar deja era târziu să se mai întâmple ceva bun pentru noi. Era o fază clară, arbitrul trebuie să vadă și sancționeze aceste lucruri, nu poate să stea în spatele acțiunii și apoi să ia astfel de decizii. Dar, mulțumesc lui Dumnezeu, sunt bine astăzi.
– Ești bine cu banderola de căpitan la braț, pentru că Ionuț Popa ar vrea ca toți jucătorii să-ți semene prin atitudine…
-Îmi face plăcere să fiu căpitan al oricărei echipe, cu atât mai mult la UTA, o echipă de tradiție. Sper să fiu mereu un exemplu pentru echipă și, poate, căpitan și la Ploiești.
– După ce UTA a câștigat la Târgu Jiu, se părea că poate rămâne în lupta pentru primele locuri. Acum, trebuie să fie mai degrabă atentă la echipele de sub ea…
– Nici vorbă, doar că acum suntem o echipă mai tânără decât acum o lună de zile și trebuie să ne mai reglăm puțin din mers. Dar, nu cred că vor fi probleme cu retrogradarea. Suntem acolo, într-o zonă sigură, nu ne gândim la ce e rău.
– O parte dintre colegii tăi se gândesc să plece de la UTA în pauza de iarnă, invocând probleme cu restanțele financiare. Care e poziția ta?
– Am contract cu UTA până în iunie, rămân aici. Trebuie să ne gândim la fotbal, apoi, poate, lucrurile se vor rezolva. La UTA mă simt bine, mă înțeleg cu toată lumea din club și cu ceilalți jucători, nu mă gândesc să plec în ianuarie. Deși, în fotbal nu poți știi niciodată ce-ți rezervă viitorul.

Recomandările redacției