Ultimele 180 de minute stagionale în eșalonul secund al fotbalului românesc o găsesc pe UTA în afara luptei la vârf sau în subsol. Asta nu înseamnă că „roș-albii” nu vor să termine cu capul sus campionatul, căci – până la urmă – și ultima impresie contează. Cu atât mai mult cu cât adversarul la ultima apariție în fața fanilor este unul de calibru, o altă fostă campioană a României, ce se află încă în cursa pentru locul de baraj. Petrolul a bătut-o, aseară, pe ACS Poli cu golul lui Arnăutu și e susținătoarea Snagovului, la Cluj, în ultima partidă a rundei cu numărul 36.
Dar, indiferent de ceea ce s-a întâmplat aseară (partida U. -Snagov s-a încheiat după închiderea ediției) pe „Cluj Arena”, „lupii galbeni” nu au decât varianta victoriei duminică, pe „Motorul”. Și, cel puțin acasă, arădenii au cam pus probleme echipelor din frunte, cu excepția lui U. Cluj. Clinceniul a câștigat la limită prin execuția de excepție a lui Barbu, dar Snagovul a fost detronată din fotoliul de lider chiar pe Mureș, iar Chindia trebuie să-i mulțumească lui Bodea pentru punctul smuls.
Așadar, „Bătrâna Doamnă” strânge rândurile pentru vizita echipei lui Mulțescu, iar conducerea e pregătită să suplimenteze prima de joc obișnuită pe teren propriu. În plus, mai există și miza deblocării rapidă a salariilor, mai ales că pe data de 25 mai, Rus et. comp. ar trebui să treacă din nou pe la casierie. Trei puncte au fost făcute cu Bacăul, dar mai e nevoie de alte trei pentru ca pedeapsa după eșecul din derby-ul cu ASU Poli să-și piardă efectul.
Până una-alta, Cristi Păcurar își numără „piesele”, iar veștile din infirmerie sunt aceleași: Miculescu, Stahl și Coulibaly (aflat deja în Franța, la tratament) nu vor putea juca duminică. Aseară, la primul antrenament al săptămânii a participat și Bodo Kanda. Conform „secundului” utist, mijlocașul de bandă își ceruse scuze după ieșirile de pe „Cluj Arena” încă de la începutul săptămânii trecute, dar a rămas la echipa a doua și fiindcă acuzase ceva probleme medicale. Acum este mai bine și ar putea fi reintegrat în lot pentru jocul de la finalul săptămânii.
Dintre titularii ultimelor runde va exista, totuși, o absență certă. Vorbim despre fundașul Oaulid El Hasni care a luat, la Pitești, „galbenul” ce-l suspendată pentru confruntarea cu Petrolul. Cel mai probabil, locul din centrul defensivei, alături de Șeroni, va fi ocupat de Alex Manea. Puternicul fotbalist și-a ispășit etapa de suspendare și va dori din nou să joace, deși e la jumătate din capacitate după lunga absență cauzată de operația de refacere a ligamentelor încrucișate.
UTA – Petrolul, din cadrul etapei a 37-a a Ligii a 2-a, va avea loc duminică, 26 mai, pe arena „Motorul” din Aradul Nou.

Recomandările redacției