El

0
377

Bărbatul. Ziua cea mai potrivită: 1 aprilie. Zodia perfectă: Berbec sau, după caz (în cele mai multe dintre cazuri) Taur – însă varianta jugănită.

Perechea cea mai potrivită – haremul.

Părul preferat: blondă, brunetă, roşcată, întins, lins, ondulată … Ochii preferaţi: albaştri, verzi, maro, negri … Urechile preferate: deschise şi supuse. Gura preferată: închisă. Vârsta preferată: tot ce este cuprins între 18 şi 40 de ani.

Preocuparea favorită: meciurile (la televizor), pescuitul, şofatul. Iadul: locul de muncă.

Berea favorită: toate mărcile peste un litru.

Soţ ideal, tată perfect – doar pe hârtie. Tandru, dar îşi revine repede.

Bărbatul ideal: bunicul – a trecut cu bine de vârsta pubertăţii. Mai are puţin şi dă în maturitate. E plin de sfaturi înţelepte de care nu a ţinut cont întreaga viaţă, dar acum le împărtăşeşte cu drag celor mai tineri.

Mâncarea preferată: micii şi grătarul. Legumele preferate: carnea. Peştele preferat: cea de porc.

Animalul preferat: maimuţa – diferenţele sunt neînsemnate, iar asemănările izbitoare. Animalul pe care îl urăşte: porcul – simte concurenţa.

Purtarea ochelarilor îi oferă o imagine cultă. Din momentul în care şi-i îndeasă tacticos pe nas îşi schimbă atitudinea de parcă ar fi citit pe loc douăzeci de tratate de filozofie.

Victime eterne ale cicălelilor.

Sunt în stare să-şi ridice soclu pentru simplul motiv că sunt bărbaţi. Lumea ar trebui să le stea la picioare pentru asta.

Transpiră, gâfâie, îşi rup oasele, le crapă muşchii, se chinuie şi îşi scrâşnesc dinţii ore întregi, zile de-a rândul, pentru a face muşchi, pentru a se lăuda cu ei pe stradă, aidoma unor cocoşi deraiaţi. Dacă nu au muşchi, e bună şi burta. Şi ea poate fi scoasă la înaintare, ţanţoş şi cu mândrie prin oraş.

Conduc bine, însă nu este suficient. Trebuie ridicaţi în slăvi pentru asta. Superioritatea îi dă dreptul să remarce orice femeie la volan, „care nu are ce căuta acolo“. Cine îl depăşeşte este „nebun“, iar cel din faţă care urmează să fie depăşit este „idiot“.

Îşi dă toată silinţa să câştige un banal joc de cărţi. Lasă toate îndatoririle pentru o partidă de fotbal şi cade cerul dacă pierde echipa favorită. Este capabil să distrugă prietenii de o viaţă pentru un meci de fotbal, din care nu are nimic de câştigat.

Înjură la orice pietricică ivită în drumul său. Râde ca un prost la bancuri deocheate. Spune bancuri seci de care se prăpădeşte singur de râs.

Cel mai iubit dintre pământeni: soacra.

Adoră să fie lăudaţi. Dacă nu, o fac singuri.

Rareori plâng.

Acest material este un ciot. Pentru a enumera şi calităţile nu ar fi fost suficient un ziar întreg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.