Electricianul Sălii Sporturilor și-a pierdut viața încercând să acopere breșele din acoperișul clădirii

0
487

Pentru arădeanul Dumitru Draica, în vârstă de 69 de ani, ziua de miercuri a fost fatidică. Bărbatul de meserie electrician și unul dintre cei mai vechi angajați ai Sălii Polivalente Victoria a avut să se asigure că ia măsuri, așa încât în sală să nu plouă. Miercuri seara aici a fost programat meciul dintre FCC Baschet Arad – Sepsi Sfântu Gheorghe, iar joi, gala de box Dynamite Fighting Show. Cu alte cuvinte, evenimentele sportive programate impuneau măsuri, după precipitațiile însemnate cantitativ.

În ciuda repetatelor lucrări de reparație, la acoperișul Sălii Sporturilor Victoria tot mai erau locuri prin care picura pe parchet în caz de precipitații, iar angajații erau nevoiți să facă improvizații. Iar una dintre aceste improvizații chiar i-ar fi produs decesul electricianului sălii.

În dimineața de miercuri, se pare că bărbatul s-a dus să vadă dacă trebuie schimbată folia de pe acoperișul Polivalentei și să golească din apa adunată. Însă, din informațiile noastre, în momentul în care a vrut să arunce o găleată cu apă adunată, bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut de la aproximativ 15 metri înâlțime, între un burlan de evacuare și perete. La cei 69 de ani, bărbatul avea o oricum o stare de sănătate ușor precară, însă și-a pierdut viața într-un accident de muncă.

Anchetă pentru împrejurările accidentului de muncă

Înainte să ajungă pompierii, un alt bărbat a încercat să îi ofere ajutor celui căzut de la înălțime. Astfel, acesta s-a băgat după electrician ca să ajute la scoaterea lui afară.

La locul accidentului s-au deplasat pompierii cu o autoutilitară ASAS, o autoutilitară de descarcerare ușoară, S42 și un total de zece subofițeri și doi ofițeri. De asemenea, pentru asistență medicală s-au deplasat si două echipaje al Serviciului de Ambulanță Județean Arad.

După ce au reușit să-l scoată pe bărbatul care era inconștient, pompierii au scos și al doilea bărbat dintre burlan și perete.

Din informațiile primite de la fața locului, pompierii semnalați la ora 11.00 au susținut faptul că, bărbatul a căzut în interiorul sălii, de la nivelul acoperișului. A fost scos de către pompieri din locul în care rămăsese blocat și în jurul orei 11.20 i s-au făcut manevre de resuscitare. Timp de mai multe zeci de minute l-au ținut medicii pentru manevre, dar în cele din urmă a fost consemnat decesul. De altfel, se știe că bărbatul și-ar fi pierdut cunoștința pe loc, în momentul impactului. „În timp ce executa lucrări de întreținere la acoperișul unei săli de sport din municipiu,un arădean de 69 de ani s-a dezechilibrat și a căzut într-o gură de captare a apei, de la o înălțime de aproximativ 15 metri.

Un alt bărbat de 55 de ani, din Arad, a încercat să îi acorde ajutor până la sosirea echipajului ISU. Echipajul medical sosit la fața locului a încercat resuscitarea victimei, ulterior fiind declarat decesul.Cadavrul a fost transportat la SJML Arad în vederea efectuării autopsiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal „in rem”, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au declarat reprezentanții IPJ Arad. 

Cel de-al doilea bărbat, care i-a sărit în ajutor electricianului a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Arad, după evaluări la fața locului, evaluări care au confirmat că s-a rănit, în încercarea de salvare.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au venit la locul incidentului. Aceștia vor demara o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

Andreea Daniela 

Sandra Stoler

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.