Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea a ajuns, luni dimineață, în România. Potrivit Bugetul.ro , Elena Udrea îşi va umple conturile, din chirii. Conform ultimei declarații de avere, din 2017, Udrea a încasat în anul fiscal anterior completării documentului 142.500 de lei – circa 30.000 de euro -, conform unui contract de închiriere semnat în 2014, pentru un imobil situat pe Calea Griviței, la numărul 130. Imobilul respectiv este fostul Hotel Grivița, numit și Hotel Bratu – o clădire monument istoric.

Potrivit calculelor făcute de Bugetul.ro, din mai 2014, când s-a semnat contractul de închiriere, și până în prezent, Udrea a încasat aproximativ 150.000 de euro din închirierea imobilului.

Procesul se reia de la zero

Udrea a fugit din România în Costa Rica, în februarie 2018. Câteva luni mai târziu, în iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Patru luni mai târziu, Udrea și Alina Bica, fostă șefă DIICOT, erau arestate în Costa Rica. Ulterior, după decizia Curții Constituționale a României, care a decis că completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiției au fost constituite ilegal, atât Elena Udrea, cât și Elena Bica au fost puse în libertate. Mai mult, pe baza ultimei decizii a CCR, privind nelegalitatea completurilor de trei judecători de la Înalta Curte, procesul Elenei Udrea ar urma să se reia de la zero. CCR a anunțat săptămâna trecută că vor fi rejudecate dosarele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță până la 23 ianuarie 2019, în măsura care decizia nu este definitivă. Cum în cazul fostei „Blonde de la Cotroceni”.

Recomandările redacției