Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare; Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani

0
261

Curtea de Apel București a condamnat-o marţi pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare în dosarul în care este judecată pentru fapte de mare corupție în timpul campaniei electorale din 2009 pentru Traian Băsescu. De asemenea, Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. În același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat. Sentințele nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea Supremă.

Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, în care a fost trimisă în judecată alături de Ioana Băsescu, conform rtv.net 

Judecătorii au condamnat-o pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009. La cei 6 ani se adaugă un spor de pedeapsă de 2 ani. În total, Elena Udrea a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Elena Udrea este condamnată pentru instigare la luare de mita, pentru spalare de bani.

În plus, instanța a decis confiscarea a circa un milion lei de la Elena Udrea.

Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a primit o condamnare la 5 ani de închisoare cu executare pentru delapidare și spălare de bani.

 

De asemenea, au fost condamnaţi Gheorghe Nastasia la 6 ani de închisoare şi Victor Tarhon la  4 ani de închisoare, ambii pentru luare de mită.

Jurnalistul Dan Andronic a fost achitat.

Sentințele nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea Supremă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.