Vineri, 09.11.2018 a avut loc gala premiilor la Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”. Jude­țul nostru a fost reprezentat de 12 elevi, dar doar eleva Daria Feceu a fost premiată la nivel național. Eleva a fost însoțită la festivitatea de premiere de la București de către prof. coordonator Ramona Körösi, de la Liceul cu Program Sportiv Arad.
Atât profesoara, cât și eleva au fost premiate de Simona Amânar. Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play” s-a desfășurat pe trei secțiuni, fiecare secțiune desfă­șurându-se pe trei categorii de vârstă: poezie, proză/ ficțiune și cronică/ reportaj sportiv.
Elevii care au participat din județul Arad au fost următorii: Moțiu Bogdan Ionel – Liceul cu Program Sportiv Arad; Sasu Antonia – Liceul cu Program Sportiv Arad; Popescu Armand – Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad; Somoșan Georgiana – Liceul cu Program Sportiv Arad; Iescău Adelina – Liceul cu Program Sportiv Arad; Branda Darius – Liceul cu Program Sportiv Arad; Damian Elena – Liceul cu Program Sportiv Arad; Santău Angelica – Liceul cu Program Sportiv Arad; Feceu Daria – Liceul cu Program Sportiv Arad; Detari Rebeca – Liceul cu Program Sportiv Arad; Ivan Roberta Ana Maria – Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici; Bleicziffer Kinga – Liceul cu Program Sportiv Arad.
În cele ce urmează vă prezentăm textul de Daria Feceu la sec­țiunea cronică/reportaj sportiv.
Viața unui sportiv
Emoțiile sunt inerente la orice meci, fie el amical sau unul despre care doamna dirigintă ne spune că „trebuie câștigat”. Atunci când joc, am mari emoții să nu greșesc vreo pasă, iar echipa să primească gol din cauza mea. Doamna antrenoare îmi spune că trebuie să elimin această teamă, dar eu încă nu am reușit.
Eu practic handbalul de trei ani, iar de fiecare dată când avem vreun meci important am foarte mari emoții. De o vreme, m-am obișnuit cu competițiile, dar și cu emoțiile, care au început să scadă, deoarece știu mult mai bine regulile și încep să descopăr din ce în ce mai multe „secrete” ale jocului. Pentru acest minimum de cunoș­tințe, a fost nevoie de antre­namente zilnic, de supărări și împăcări, de efort, dar și de zâmbete. În toate minutele de antrenamente, am avut nevoie de o doamnă antrenor deosebită, care ne este și dirigintă, de o echipă, dar și de onestitate, prietenie, toleranță, pentru a ajunge cu adevărat la PERFORMANȚĂ. Toate acestea își au rol important în viața unui sportiv. Antrenorul are cel mai important rol, deoarece el te ajută să înveți tainele jocului, te susține și îți dă cele mai bune sfaturi pe care le vei putea folosi la timpul potrivit. Și echipa are un rol important. Ea reprezintă un liant, împreună putem trăi sentimentul victoriei, dar trebuie să știm să suportăm și sentimentul înfrângerii. Antrenamentele sunt momentele în care înveți toate aspectele jocului, dar și clipele în care primești adevărate lecții de viață. Viața unui sportiv nu este atât de ușoară pe cât pare. El are nevoie de multe antrenamente pentru a ajunge un bun sportiv cu performanțe deosebite. Munca și perseverența în viața sportivului sunt deosebit de importante. Nu este atât de ușoară pe cât pare. El are nevoie de multe antrenamente pentru a ajunge un bun sportiv cu performanțe deosebite. Munca și perseverența în viața sportivului sunt deosebit de importante.
Numai un sportiv poate înțelege ce înseamnă emoțiile, tensiunea ultimului minut al meciului, sentimentul victoriei, dar și al înfrângerii. Cu toate aceste sentimente contradictorii, cred că viața de sportiv, pe cât este de grea, pe atât este de frumoasă.
(C.P.)

Recomandările redacției