economicAventura celor două eleve de la Colegiul Economic care şi-au luat lumea în cap s-a terminat cu bine. Adolescentele au fost găsite într-un mall din municipiu, după ce unul dintre clienţi le-a văzut şi a sunat la Poliţie. Dispărutele au fost recunoscute ca urmare a faptului că una dintre familii şi-a dat acordul pentru mediatizarea cazului, iar presa a dat publicităţii poza uneia dintre fete. „Fetele au fost găsite într-un mall. Le-a văzut cineva şi a anunţat Poliţia, iar adolescentele au fost încredinţate familiilor din care provin. În cazul unor persoane dispărute, şansele ca acestea să fie găsite sunt mult mai mari dacă familiile acestora sunt de acord cu mediatizarea cazurilor”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
La rândul său, Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, a ţinut să mulţumească presei pentru implicarea în acest caz. De asemenea, acesta a ţinut să menţioneze că şi colegii celor două fete s-au implicat în acţiunile de căutare, asta în condiţiile în care „cazul Abel” nu a fost încă rezolvat, iar mulţi se gândeau la ce este cel mai rău şi în cazul celor două. „Vreau pe această cale să mulţumesc presei pentru sprijinul acordat. De asemenea, colegii celor două eleve s-au mobilizat, astfel încât şansele de a fi găsite au crescut simţitor. Mă bucur că fetele au fost găsite. L-am informat şi pe domnul ministru despre acest lucru”, ne-a declarat Mladin.
În ceea ce priveşte o posibilă sancţiune în cazul celor două dispărute, şeful IŞJ susţine că fetele au acum nevoie de tot sprijinul pe care-l vor găsi, însă, s-ar putea să le fie scăzută nota la purtare pentru absenţele nemotivate pe care le-au acumulat. „Fetele au nevoie de ajutorul părinţilor, al colegilor, al şcolii, nu de pedepse. Încercăm să le ajutăm. Vor avea însă de suferit, în baza absenţelor pe care le-au acumulat, dar fiind în clasa a IX-a nu vor putea fi exmatriculate”, a mai spus Mladin.
Monica Băltăreţu, directorul Colegiului Economic, este de aceeaşi părere. „Noi putem să le sancţionăm doar pentru absenţele nemotivate. De asemenea, vor fi consiliate în conti­nuare de psiholog, pentru a fi aduse pe calea cea bună. Cel mai important este că au fost găsite, iar acum se află în siguranţă, la familiile lor”, a încheiat Monica Băltăreţu.

Recomandările redacției