Elevi arădeni, angrenați în proiectul „Creștem eroi care salvează vieți“

0
482

Voluntari arădeni au alergat pentru un salvarea de vieți omenești, în cadrul unui proiect derulat de Crucea Roșie Arad. Astfel, cu ajutorul acestora și elevii arădeni au învățat unele cunoștințe de acordare de prim ajutor.

Este vorba de proiectul „Creștem eroi care salvează vieți“, propus de Samuel Dragoș, voluntar al filialei arădene. Proiectul beneficiază de finanțare din județul vecin, Timiș, însă, donațiile au fost strânse de la arădeni. Astfel, voluntarii au alergat și au participat la acțiuni ce presupun acordarea de ajutor în situații de urgență, educând și tineri cu acest prilej.   

„Această temă este vitală. Pot fi salvate vieți prin cunoaștrea manevrelor premedicale care se pot efectua până la sosirea cadrelor medicale. Proiectul a atras un număr de 22 elevi gimnaziu din Pecica și Timișoara care, pe parcursul a trei zile au participat, în tabăra școlară din Moneasa, la un program complex de demonstrații de aplicare a unor măsuri de ajutor. De asemenea, voluntarii au avut parte și recreere. Finanțarea proiectului a fost în valoare 6.200 de lei, fonduri adunate prin participarea voluntarilor la un concurs de alergare, cu scop umanitar, în Timișoara și a donațiilor făcute de voluntari și persoane fizice din Arad“, a spus Iudita Cuvineanu, directorul filialei arădene de Cruce Roșie.

Elevii au fost instruiți de „Sanitarii pricepuți“ să știe ce manevre se acordă pentru prim ajutor, resuscitare, manevra Heimlich, fracturi, arsuri, igienă dentară și apelarea la 112. S-a realizat și o simulare de accident cu 12 victime. La capitolul recreere, tinerii au avut parte de drumeții, foc de tabară, concursuri distractive și mâncare bună.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.