Elevi de la Liceul German, din nou la Urgențe

0
684

UPDATE4: În cursul nopții, numărul elevilor care s-au prezentat la UPU a crescut la 21. Patru au rămas internați: doi de 18 ani, unul de 17 ani și unul de 8 ani. 

UPDATE3: Până la ora 19.45, s-au înregistrat 14 elevi în investigații la Urgențe, între care 3 au rămas sub supraveghere medicală. Cel de-al treilea elev internat este în vârstă de 17 ani. Totodată, părinții copiilor care au prezentat aceleași simptome au protestat în fața liceului în seara zilei de astăzi. Până la ora 22.00, în total 18 elevi au ajuns la Urgențe și 3 au rămas internați. 

UPDATE2: În urma schimbului de informații cu Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, inspectorul șef ISU Arad a ordonat trimiterea echipajului de cercetare chimică, biologică, axiologică și nucleară pentru efectuarea unor măsurători la Liceul Teoretic „Adam Muller Gutenbrunn”. Măsurătorile se execută la corpul de clădire din Calea Timișorii. Nu mai puțin de 13 elevi de la Liceul „A. M. Guttenbrunn” s-au prezentat de bună voie pentru mai multe investigații medicale. Doi copii de 8 ani respectiv 18 ani sunt internați în spital. Băiatul de 8 ani este internat la Secția de Boli Infecțioase. Dispeceratul ISU Arad a primit primul apel telefonic în jurul orei 17:10, fiind vorba de o fetiță 15 ani care acuza dureri abdominale, la care a intervenit echipajul medical SAJ de tip B.

 

UPDATE: Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, în aceste momente sunt 11 elevi în investigații la Urgențe, dintre care unul în vârstă de 18 ani este internat. De menționat este faptul că doi dintre ei urma să fie internați, dar mamele acestora au refuzat internarea. Medicii au confirmat faptul că unul dintre cei care au venit azi la Urgențe, s-a prezentat și săptămâna trecută la spital. 

 

Elevii Liceului German nu reușesc să scape de problemele de sănătate cauzate de dezinsecția ce a fost făcută în data de 10 ianuarie în clădirea de pe strada Posada. 

Mai exact, patru elevi de gimnaziu și liceu s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, după ce astăzi, au fost reluate cursurile. Este posibil ca sălile de clasă să nu fi fost dezinfectate de substanța care a cauzat intoxicațiile de săptămâna trecută. 

Oricum, îngrijorător este faptul că după atâta timp, încă mai apar victime iar situația pare mai gravă decât a părut la început. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.