Elevi în misiune la Praga, în baza acordului de înfrățire cu Aradul

0
452

Aradul este înfrățit cu un sector al capitalei Cehiei. Astfel, în baza colaborării, elevi arădeni au participat la ,,Conferința Internațională a Elevilor”, care a avut loc la Praga, în sectorul 5, în cadrul acțiunii ,,Colaborări culturale Arad-Praga”.
Un grup de elevi de la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad, însoțiți de un cadru didactic, a participat, zilele trecute, la ,,Conferința Internațională a Elevilor”. Deplasarea elevilor la Praga a avut loc cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.
Acțiunea care a avut loc în perioada de 30 noiembrie -1 Decembrie 2017, în orașul Praga – Sector 5, s-a aflat la a III-a ediție a și a avut ca topic „Ecologia viitorului“, discuțiile fiind axate pe teme cum ar fi „Ecologia în școli“,  „Reciclarea deșeurilor“, „Lumea în anul 2100 (apocalipsă vs. paradis – cum ar arăta lumea dacă oamenilor nu le-ar păsa de ecologie)“, „Sursele de energie ale viitorului (surse alternative)“.
După conferință, participanții au fost invitați să facă turul orașului, principalele atracții vizitate fiind Podul Carol, cea mai îngustă alee din oraș, Cimitirul evreiesc, Muzeul Evreiesc.
Municipiul Arad s-a înfrățit cu cel mai mare sector al capitalei Republicii Cehia, Praga, respectiv Sectorul 5,  în anul 2014, cu scopul de a implementa în comun unele proiecte.
(S.S)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.