Elevii arădeni, angrenați în concursul de creație – ,,De la meșteșug la artizanat eco”

0
477
Copiii și tinerii vor putea să transforme lucruri nefolositoare, în obiecte utile

Elevii arădeni vor fi angrenați într-un proiect-concurs, care nu are doar importanță educațională, ci și de stimulare a creației, precum și de conștientizare, privind mediul.

Este vorba de concursul ,,De la meșteșug la artizanat eco”, organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad și care se va desfășura în şcolile din Vladimirescu, Ineu, Sântana, Pecica şi Sebiş. Acest concurs se va desfășura între 10 aprilie și 10 mai.

„Prin concursul «De la meșteșug la artizanat eco», adresat elevilor din clasele V – VII, Centrul Cultural Judeţean Arad îşi doreşte să pună în valoare şi să sprijine creativitatea acestora, oferindu-le prilejul de a confecţiona ornamente şi obiecte de artizanat din materiale reutilizate pe care, de obicei, le aruncăm sau despre care, de cele mai multe ori, spunem că nu pot avea valoare. Suntem convinşi că vom găsi foarte mulţi copii talentaţi în şcolile din judeţ prin acest proiect, pe care dorim să îl repetăm”, susține Ionel Bulbuc, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

Copiii și tinerii vor putea să transforme PET – uri şi pahare de plastic, reviste vechi, borcane goale, ghemul de aţă al bunicii, frunze, flori, nuiele sau bucăţi neînsemnate de material în obiecte frumoase şi unice, care pot fi de folos. Astfel le vor fi stimulate imaginația și spiritul competitiv.

Concursul Interjudeţean de Creaţie ,, De la meșteșug la artizanat eco” se va desfășura pe două secțiuni, în cadrul cărora elevii vor realiza, individual, lucrări DOAR din: materiale reciclabile (n.a PET – uri, borcane, pahare de plastic, dopuri, etc) sau materiale naturale (frunze, flori, nuiele, etc).

Lucrările elevilor vor fi jurizate de o echipă a Centrului Cultural Județean Arad care se va deplasa la fiecare școală înscrisă în concurs după expirarea termenului limită de finalizare a lucrărilor – 10 mai. Din fiecare școală vor fi aleși doi câștigători care vor fi premiați în cadrul evenimentului „Jocurile copilăriei” organizat la Căsoaia, în data de 1 Iunie, de Ziua Copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.